到而家都唔明點解啲所謂豐澤苦主覺得自己冇問題

1001 回覆
1813 Like 814 Dislike
為著數又如何 家陣依家係標明價錢買
又冇搶 家陣犯法?阻住阻你對商家佬既良心?
你係咪見到超市特價都唔買
佢有失誤係佢嘅事 但係我覺得人借呢個機會攞著數真係無問題
你又唔講下成日最識得爭取機會果班ibanker 不如話炒樓 炒股票都係犯法
利申:沒有與上者任何一方扯上任何關係

超市特價同今次單野都唔同
平時特價大家走去搶冇人會理
但今次人地解釋咗係失誤
仲要搞大件事真係正確?

你唔俾人地1蚊大減價make noise?
我見到佢咁平以為限定優惠去買得唔得?
你去百佳淨係買正價野?
佢無啦啦咁平我以為佢幾多十週年益街坊 係咪佢8/9折先叫正常? 人地清貨 10蚊件你係咪唔會睇下有咩平先

你打完段野出黎有冇面紅
連自己都呃唔到啦
你鐘意告佢又好咩都好
貪小便宜咪認左佢
但今次人地解釋咗係失誤
仲要搞大件事真係正確?

你去百佳淨係買正價野?
佢無啦啦咁平我以為佢幾多十週年益街坊 係咪佢8/9折先叫正常? 人地清貨 10蚊件你係咪唔會睇下有咩平先

你打完段野出黎有冇面紅
連自己都呃唔到啦
你鐘意告佢又好咩都好
貪小便宜咪認左佢

為左r平野可以去到幾盡?
講咁多把撚咩
最後咪又係無人告

上網據理力爭
但搵人帶頭出黎告?不了
你咪同老細請假果陣話你要上庭搞豐澤苦主大聯盟囉
但今次人地解釋咗係失誤
仲要搞大件事真係正確?

你去百佳淨係買正價野?

你打完段野出黎有冇面紅
連自己都呃唔到啦
你鐘意告佢又好咩都好
貪小便宜咪認左佢

我大把錢洗貪個幾千蚊
依家係人地同呢個價錢我去買有咩問題
我都諗唔明
其實擺明就係標錯價架啦,試下買唔買到冇問題,但係唔好企硬話要告又盛囉。好肉酸。貪小便宜貪到出哂面
你去百佳淨係買正價野?

你打完段野出黎有冇面紅
連自己都呃唔到啦
你鐘意告佢又好咩都好
貪小便宜咪認左佢

我大把錢洗貪個幾千蚊
依家係人地同呢個價錢我去買有咩問題

咪唔好咁肉酸啦
你去百佳淨係買正價野?

你打完段野出黎有冇面紅
連自己都呃唔到啦
你鐘意告佢又好咩都好
貪小便宜咪認左佢

為左r平野可以去到幾盡?

呢個價錢
出到貨當賺左
出唔到咪當發左場夢囉
我都諗唔明
其實擺明就係標錯價架啦,試下買唔買到冇問題,但係唔好企硬話要告又盛囉。好肉酸。貪小便宜貪到出哂面

人地話大把錢唔貪果少少
純粹為左公義
屌,係咪告呀,係告就嗱嗱聲啦,等緊食花生嘛屌你
我都諗唔明

人地話大把錢唔貪果少少
純粹為左公義

俾左錢就係公義
但今次人地解釋咗係失誤
仲要搞大件事真係正確?

你去百佳淨係買正價野?

你打完段野出黎有冇面紅
連自己都呃唔到啦
你鐘意告佢又好咩都好
貪小便宜咪認左佢

老實講一間公司出錯唔代表要蝕成億嘅貨俾你 道理法理上都講唔通 除非你證明到因為佢嘅出錯 你蒙受巨額損失 咁就唔同講法
屌,又係個d「我大撚把錢,呢個係原則問題」既19香港人
標錯價唔等如可以cancal 張單
學個律師話齋,如果佢已經接受左你既款項,就需要出貨
去超級市場買野,佢標錯價都依然要果個價錢賣比你,呢d 係消費者權益,之前金寶湯就係例子
人地又唔係真係做sales特登平比你
係因為系統出錯
個個以為執到寶一定有貨收
仲係度扮撚晒傻話自己真係覺得係特價
唔撚用個腦黎上網
成隻小學雞發爛咋咁
個心態真係好on9
比著你做生意出左呢啲嘅錯都唔會咁樣蝕比人喇
點都戴晒頭盔晒冧道歉比coupon都唔會真係比件貨你
拆唔掂真係寧願同你打官司同你拖落去
擺明就犯左商品說明條例
你去7仔買野啲職員標錯盒菊花茶做1蚊
7仔咪又係要做返1蚊比你
本身想買 但係訓左無睇 家陣見到班友無貨出我就好撚心涼 支持樓主
係因為系統出錯
唔撚用個腦黎上網
成隻小學雞發爛咋咁
個心態真係好on9

最撚搞笑係班人仲理直氣壯,一反駁佢地就話豐澤打手
好心咁大個人咪咁幼稚啦
你又知佢地覺得自己無問題?有問題又點?有著數有人會唔貪?係人都有個價,你好似大陸咁跌一地生果當然香港人九成唔會執,但如果跌舊金呢?要怪只怪豐澤自己出錯,真係要賠都無得怪人
利伸睇到無買
標錯價又點?見到平野搶住要係人之常情
機會係佢畀嘅,況且我只係透過正途、合法嘅途徑去買。
我邊會理你係咩理由誘使平價嘅出現
唔通話哎呀呀~唔好意思呀~set錯價當無數啦不如
屌你咩
我立場係消費者,同你商家嘅立場係對立㗎
我睇唔到其中有咩cheap
佢自己set錯價佢就要負責,況且唔係因為外來原因

姐係有比錢就可以為所欲為?

佢唔set錯咪無得為所欲為囉。做錯事要負岀代價我覺得好合理喎。唔係呃唔係偷唔係搶,如果你覺得豐澤值得同情,咁邊個為下我地啲星斗巿民諗下?我地夠比大商家,地產商賺到盡啦,一樣咁陰濕咁賤格,係無犯法啫,咪又係以自由巿場呢個玩法為所欲為,咁難得有機會贏翻次都要體諒佢?大慈善家呀?

你嘅講法係套用落足球度,係踢緊歐聯冠軍,對方防守失誤,應該要比對面企翻好防守陣容先繼續踢。如果你覺得應該要係咁,我都無話可說

利申無買,只係睇唔過眼啲人呢種低能諗法
如果係小店既話我buy樓主
但而家對面係大財團
點解小市民要同佢客氣
300蚊卷係強制性消費
唔服
樓主點睇之前日本都發生過,人地係話承擔責任同守信用,照樣蝕住賣
標錯價又點?見到平野搶住要係人之常情
機會係佢畀嘅,況且我只係透過正途、合法嘅途徑去買。
我邊會理你係咩理由誘使平價嘅出現
唔通話哎呀呀~唔好意思呀~set錯價當無數啦不如
屌你咩
我立場係消費者,同你商家嘅立場係對立㗎
我睇唔到其中有咩cheap
佢自己set錯價佢就要負責,況且唔係因為外來原因

姐係有比錢就可以為所欲為?

咩叫為所欲為?我畀錢買你貨
我嘅欲只係你件商品
睇唔到當中我用錢做到咩額外嘅事

咁係咪明知個價格唔合理都係要拎到件貨
係因為系統出錯
唔撚用個腦黎上網
成隻小學雞發爛咋咁
個心態真係好on9

最撚搞笑係班人仲理直氣壯,一反駁佢地就話豐澤打手
好心咁大個人咪咁幼稚啦

班人真係痴線
如果真係有咁平嘅sales佢自己都會發大鋪天蓋地式宣傳喇
屌你老母真係唔撚識用腦諗野仲係死雞撐飯蓋
標錯價唔等如可以cancal 張單
學個律師話齋,如果佢已經接受左你既款項,就需要出貨
去超級市場買野,佢標錯價都依然要果個價錢賣比你,呢d 係消費者權益,之前金寶湯就係例子

No
超級市場佢未收你錢都可以唔賣俾你
用個錯價賣俾你唔係老馮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞