到而家都唔明點解啲所謂豐澤苦主覺得自己冇問題

1001 回覆
1813 Like 814 Dislike
其實一開始見到豐澤有平野買而走去買既人我冇乜意見
但點解當人地話係標錯價錢既時候仲要繼續大大聲話要告豐澤之類既說話
究竟係咩原因令到大家認為道理係自己果邊?
睇番尋晚既post 唔少人都認為係錯價錢
有啲人估話cut單當冇事發生 有啲就想豐澤仆街 有啲就純粹試下買 睇下到時會點收科
有啲人乘機入一大堆貨 果啲人既意圖係咩我唔多講
無論大家係出於咩心態去買 可唔可以唔好將你地搵著數既企圖去配落民主呢個term到
企圖想將自己既行為標為伸張正義之舉真係好嘔心
明明實際就係想r著數 某部分人偏偏不願承認 不斷開post繼續將今次事件同民主扯上關係
貪小便宜係人之常情 但人地cut單不願面對仲諗住搞大件事話去告豐澤既人真係好肉酸
明明大家都知係標錯價 唔係買果刻已經估到有機會cut單架咩?
人地話呢啲case唔會贏就以未試過點知會唔會成功作為理由去skip咗佢
不斷搵啲對自己有利既言論去將自己r著數既行為合理化
呢件事究竟合唔合法 都要等啲連登仔真係走去告先會有結果
然而啲所謂豐澤苦主見到人地反對就話人地係踩港/五毛/商家打手
究竟有冇諗過點解今次行為會有人出聲反對
但唔理今次件事點完結都好 起碼我睇清某部分香港人既道德水平有幾低
開呢個post預左比人話我踩港/五毛
但我相信連登總會有眼睛雪亮既人係可以明辨是非
唔係wo
我一路都覺得係聖誕速銷
唔係wo
我一路都覺得係聖誕速銷

可能你覺得係
但你去睇番尋晚既post
好多人都估係寫錯 會cut單
總之高質港英bno公民做乜都冇錯,你反對就係0.5
有冇人可以一齊討論下
唔係wo
我一路都覺得係聖誕速銷

我欣賞你

如果我係弱智就唔敢周圍同人講啦
總之高質港英bno公民做乜都冇錯,你反對就係0.5

我都想知點解反對就係五毛
我認同連登仔普遍係為著數

但唔代表兇澤做錯事唔洗代價
你話以為我地有無條件退貨拎原價我先覺得合理
得300蚊就想平息件事未免太著數
冇人解釋?
留負皮啲人又係點睇?
其實琴晚見到都知買完係唔會送到貨 因為人地出錯會改返仲有就係你係現埸買又唔同呀 一手交錢交貨佢地無得追究 但網上買 有問題佢地會改返 除非真係打官思啦 不過香港唔係美國 大家都知結果
我認同連登仔普遍係為著數

但唔代表兇澤做錯事唔洗代價
你話以為我地有無條件退貨拎原價我先覺得合理
得300蚊就想平息件事未免太著數

我都認同豐澤係應該係呢件事上負番責任
但其實連登仔都冇可能大條道理去要求人地出番件貨比佢地
始終正常都應該知豐澤係呢件事有失誤
作為一個花生友 想睇人告上小額/法庭
喺連登基本上點嘈都係口同鼻拗冇結果
成班乞衣仔
其實冇咩必要再開post啦 去集中討論咪得
係好多人估出錯 但係右係咪代表買嗰啲人知道出錯
其實琴晚見到都知買完係唔會送到貨 因為人地出錯會改返仲有就係你係現埸買又唔同呀 一手交錢交貨佢地無得追究 但網上買 有問題佢地會改返 除非真係打官思啦 不過香港唔係美國 大家都知結果

一日未打一日都冇結果
但其實我覺得一個稍微有啲道德既人係豐澤出左通告之後就應該接受退款
而唔係繼續係到爭取著數
咁同乘人之危有咩分別
大家都是中國人 不用分得那麼細

啲人剩係會覺得我係踩港五毛
所以我先想自己開post睇下大家點睇
其實琴晚見到都知買完係唔會送到貨 因為人地出錯會改返仲有就係你係現埸買又唔同呀 一手交錢交貨佢地無得追究 但網上買 有問題佢地會改返 除非真係打官司啦 不過香港唔係美國 大家都知結果
標錯價又點?見到平野搶住要係人之常情
機會係佢畀嘅,況且我只係透過正途、合法嘅途徑去買。
我邊會理你係咩理由誘使平價嘅出現
唔通話哎呀呀~唔好意思呀~set錯價當無數啦不如
屌你咩
我立場係消費者,同你商家嘅立場係對立㗎
我睇唔到其中有咩cheap
佢自己set錯價佢就要負責,況且唔係因為外來原因
作為一個花生友 想睇人告上小額/法庭
喺連登基本上點嘈都係口同鼻拗冇結果

大大聲話要告但最後又唔告正契弟,正仔冇屎忽

我睇唔到果班連登仔同佢地有乜分別

啲人剩係會覺得我係踩港五毛
所以我先想自己開post睇下大家點睇

x2N版唔想追

我睇唔到果班連登仔同佢地有乜分別

有比錢嫁喎
你講到成班垃圾傻西唔比錢搶人野咁
標錯價又點?見到平野搶住要係人之常情
機會係佢畀嘅,況且我只係透過正途、合法嘅途徑去買。
我邊會理你係咩理由誘使平價嘅出現
唔通話哎呀呀~唔好意思呀~set錯價當無數啦不如
屌你咩
我立場係消費者,同你商家嘅立場係對立㗎
我睇唔到其中有咩cheap
佢自己set錯價佢就要負責,況且唔係因為外來原因

明白o既,中國人合法權益嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞