[BL]第202回召喚腐男腐女 tumblr等執笠

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
之前我呻緊唔鍾意寫文嗰陣俾放棄巴串,話我咁都叫文科人

其實去到大學文科同成日寫文真係冇乜必然關係,我嗰科淨係得啲好advanced嘅course先要寫,平時頂到盡都係寫一兩版 我maths course仲寫得多嘢
一樣 我個腦完全記唔到嘢 好憎背嘢
Dse無溫過書
我地班科咪又要係咁寫文
諗起要出paper就想死
所以我好佩服考AL嘅人
課程超chur
考試又寫到手斷
但要我讀/考AL應該墊屍底
文科人
閱巴仲未訓?
之前我呻緊唔鍾意寫文嗰陣俾放棄巴串,話我咁都叫文科人

其實去到大學文科同成日寫文真係冇乜必然關係,我嗰科淨係得啲好advanced嘅course先要寫,平時頂到盡都係寫一兩版 我maths course仲寫得多嘢
我地班[/red]科咪又要係咁寫文
諗起要出paper就想死
我就睇背咩
如果死記硬背記最憎
但有邏輯果啲就冇咩問題
其實寫paper嘅話就讀咩咩科都要係咁寫寫寫架啦
考試我會自製notes
但朋友大多數都係將所有ppt塞哂落去就算...
自製note
但好曬時間
所以我成日覺得自己係自製垃圾
自製個過程當溫書
會易啲記
我又唔覺自製垃圾
因為啲note我會一路keep住
書會賣 ppt未必會留hard copy
整完再睇番自己嘅心血會好有成功感
M仔 好耐冇見

但有時睇留啲野都係唔齊 整少左野
自製個過程當溫書
會易啲記
我又唔覺自製垃圾
因為啲note我會一路keep住
書會賣 ppt未必會留hard copy
整完再睇番自己嘅心血會好有成功感
M仔 好耐冇見

但有時睇番啲野都係唔齊 整少左野
係呀會勁嬲,所以我鍾意用鉛筆寫notes
我用原子筆
仲要唔同色 靚靚
鉛筆會甩色
我用鉛筆寫d字先算正常
Btw 我話自製垃反係因為有時d professor 一下就太認真出d master lv嘅題一下就太懶出埋哂同in class差唔多嘅野反正就係自製完都用唔上...嘅感覺
其實寫得整整齊齊好有滿足感
同真係易入腦好多(我小學就開始咁整因爲唔識死背)同會冇咁易唔記得
我都係識啲concept/一定係咁要背嘅野
岩岩睇左最新果個
呢本真係好好睇
Abo嘅清泉 強強萬歲
我反而一般般
印象中我當年好似都有D科要整貓紙,但我最後求其寫左D字落去就算,因為嗰D科我全部都無心機讀,求其B左就算
其實我覺得故事普通 好多abo都咁
但啲人設好正呀
惠係好男人 亞實傻萌得嚟又好勁
屋企人好開通 細妹神助攻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞