[FPL] 新一季英超經理人又嚟啦 (3)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
Btw 巴打們建議mane換咩人好
Sane / Son
好難換喎
今個禮拜屎達零可能會輪換嘅
但一出一入好煩
我就係諗極都諗唔到
Wilson賣出價6.5
Son
唔夠信心
屌我信念唔夠強就用阿古路換咗Kane而唔係奧巴馬美羊
吓你6.0 strong hold到依家咁勁?
冇cap都算,賣埋就太過份
Wk 4開始入

呢度得 一個球員wk1渣到而家
要入返salah既話
就要250換沙拿
夏薩換辛尼
未嘗不可
但對曼聯....真係好難選擇
Even Salah 上週hat trick 有成21分
但佢今季avg points/match 都係得6.9375
除非你cap 佢 以一個cost 13m 既人黎講完全唔值呢個價

再睇下黎緊Liverpool賽程
12/16 Man Utd (H)
12/21 Wolves (A)
12/26 Newcastle (H)
12/29 Arsenal (H)
1/3 Man City (A)
黎緊5場有3場打Big 6
Salah 今季對親Big 6 都blank 哂
除左對Wolves 同 Newcastle 果兩場 你都唔會考慮cap 佢
呢5場入面 Salah 最有機會爆分應該都係對Newcastle果場
但今季Newcastle 對big 6 又唔係咁差除左對Manu果場 輸2:3 其餘包括作客對City 都係失兩球
而Liverpool對完Newcastle之後要喺8日內打兩隊big6
果場Salah分分鐘會get rotated 都唔出奇

If u dun got Salah last week u already missed the boat
dun make rookie mistake by chasing last week's points
Kane/Sterling/Auba or even Hazard are all better premium options than Salah for next 5 GWs
at least wait till after the Man City game If u want to bring in Salah
你講中哂我諗既野 唔該你
除咗睇賽程仲要睇狀態
話佢唔值$13但佢依然係最高分嗰個
要揀最高分嘅 性價比自然低過你買$6-$8嘅
但d錢唔用 放喺銀行收息?
輪換嘅可能性當然有,但係快車期邊個冇?
起碼穩定過曼城嗰堆先

講到尾,都係衡量球員狀態同賽程難易之間作取捨
我偏向買當頭起嘅
除咗睇賽程仲要睇狀態
話佢唔值$13但佢依然係最高分嗰個
要揀最高分嘅 性價比自然低過你買$6-$8嘅
但d錢唔用 放喺銀行收息?
輪換嘅可能性當然有,但係快車期邊個冇?
起碼穩定過曼城嗰堆先

講到尾,都係衡量球員狀態同賽程難易之間作取捨
我偏向買當頭起嘅

d 錢梗係唔係放喺銀行收息lol
喺budget 有限既情況之下你個team 最多afford 到2-3 個premium players
上面都講左黎緊5場比賽 Kane/Sterling/Auba/Hazard 全部都好過Salah

All of them cost less than Salah and have better chance to score in next 5 GWs
And more importantly at least 4 of their next 5 fixtures are 'Captainable' which is why u want to have those premium players in your team.

Yes Salah is in great form but he is arguably the least attractive option among those premium players for next 5 GWs given his cost and fixtures.
聽埋曼城個pre match conference先敢入佢D人
總之已有Salah就strong hold
未有嘅唔駛追

Transfer好寶貴
我自己好簡單咁計
分數/VALUE
沙拿都唔係特別高...

而家唯一係唔知OUT唔OUT WILSON好
OUT就蝕錢
如果係頭幾輪入,我寧願擺喺度sub好過
出面唔係好多平又高分嘅前鋒
D施華傷左
諗緊入B施華定Anderson 好
哥狗真係好難捉摸
son同馬列斯點揀好
son週中打完歐聯加埋平時都踢唔足
馬列斯週中抖完都可以肯定有得踢
但係又驚下週會輪換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞