豐澤 堅定流?

1001 回覆
318 Like 21 Dislike
頭先我等左幾分鐘LOAD完就禁到下一頁
賺到盡咁多年,蝕返一次半次
點搞,比緊錢load左個Gateway Timeout
訂單係處理中
姐係比左錢未架
可以鋪地板
最後買咗外星人主機 mon自己用同ipad畀老母
不過預咗唔會有
點會蝕比你地
ipad pro明明仲有貨 但唔比我買
無幾耐之前先捐錢幫個細路 而家整單咁O既野
已經比唔到錢
我驚佢無位放咁多部機
買咗3部75吋Sony 好驚阿媽煲大帥哥嘈住晒
在一所屋子裏,牆角有一道小縫,地窖有一窩小老鼠。聰明的小老鼠,看見這道陽光透進來的小縫,絕不會聲張,吱吱大叫,奔走相告,然後放炮仗慶祝,公告地窖底下的小老鼠族群:瞧上面,有一條通往廚房的生路,一起殺過去,外面有蛋糕芝士,有社會福利。
聰明的小老鼠,會自己顧自己,悄悄的閃身潛逃出去,因為神不知、鬼不覺。BNO的漏洞,道理也一樣,悄悄開溜,跑得一個是一個。歐洲冷門的小鎮,官員心地善良,品性純樸,從來沒見過狡獪鑽營的中國人。三五年之後,看見寧靜的阿爾卑斯山下多了幾處喧嘩的唐人街,才會發覺上了當,但那時,BNO已經偷渡過去三五萬,再也趕不回來。
只有最蠢最蠢的小老鼠,才會把漏洞公開,拉着歐盟和英國人的衫尾,叫他們清楚「交代」。歐洲雖與英國不和,對黃禍的看法是一致的,你既迫他「表態」,他當然名正言順給你塞洞關門。從此,「BNO」無歐洲居留權這一句,就會輸入電腦,連列支頓士登的移民局小官一打開,就有一條紅色的提醒。
許多事情,因為敏感,只可以悄悄做,不要公開問,更不要「澄清」,在大陸辦事,持BNO潛逃歐洲,一樣道理。一條生路,就此堵死,香港人不會搞政治,蠢得很。不過,也沒有損失嘛,中國那麼強大,七百萬市民,人人愛國,去歐洲乞米呀?
夾夾埋埋賺左咁多 當派禮物啦誠哥
幾時推爆?
幾時推爆?
幾時推爆?
可以開心瞓覺睇聽朝發生咩事
真係過到骨買到 轉個手
賺十幾廿個走唔甩
就算唔得 都無所謂
反正都會退返錢
幾時推爆?
多人到個網站要排隊進入
幾時推爆?
怕咩,真係出貨的話,擺上網俾人預約到我樓下,半價自取。
幾時推爆?
李嘉誠成功的秘密,他說這個比生命都重要!
2016/02/13 來源:大眾理財

商道即是人道,生意人最緊要的是講信譽、守信用,一個人不講信譽、不守信用,誰還願意和他做生意呢?

華人首富李嘉誠能有今天,離不開「誠信」兩個字。

在談自己的成功之道時,李嘉誠曾感慨道:「生意人最緊要的是講信譽、守信用,一個人不講信譽、不守信用,誰還願意和他做生意呢?」商道既是人道,創業者能否一步步獲取成功,還是取決於為人處世是否講求一定的原則。對於創業者而言,誠信做人,坦蕩做事,是走向成功的必然通行證。

我信誠哥!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞