Whatsapp 幾時先有拒收Voice Message功能?

24 回覆
72 Like 3 Dislike
你老味 , 一開whatsapp十幾個voice message 炸過嚟 ,嗰啲講5-10秒嘅都算 , 我打完字應我夠膽死一個「哦」字都錄音

都未講本身你8秒錄音內容我用1秒就可以read哂,而家要on99咁對個電話入耳仔聽足8秒
耳機聽仲慘 , 啲契弟講到鬼咁細聲 , 較大聲聽完唔記得自己本身聽緊歌 , 炸到我耳痛咗幾日

最撚慘係開會內容都voice message , 我點撚搵返啲內容出嚟呀 , 百鳩幾個錄音逐個聽呀?

係我就一係整個拒聽 , 一係就錄唔夠20秒以上唔畀send出去 , 屌佢老味
正在覆緊樓主 (細聲)
下次爆mic覆你
真 我有個朋友勁鐘意錄音
但佢邊錄邊講 中間係咁er er er
同佢認真講左 改善左好多
姐係er er er 姐係er er er 姐係er er er 姐係er er er 姐係er er er 姐係er er er
唔介意,er多幾聲呀唔該, 靚仔我特別like
因為唔係組織完先講
打字根本係最好, 又可以proofread
對方:喂.....er.....依家同人講野要強制廿秒呀,我講耐啲啦,er...........即係呢,頭先講緊果樣野呢,我呀,er......依家幾多秒話?睇下先......十秒,哦.....咁再講多兩句啦,頭先呢,你咪問我xxxxxxxxx既?我依家答啦:ok。
真係ok?咁我一陣去搞................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
On 9
最撚戇鳩係按唔實個錄錄下斷左
唔識 hold 住黎錄
朋友都算,老母好中意每次3至4個錄60秒嘅過黎
用語音輸入咪得 唔明點解要錄音
睇字一定快過聽
Oliver Mason 的「Spiko for Whatsapp」裝呢個入iphone
依家個CapTV完全垃圾黎, 日日出埋d on9 content farm圖

好掛住以前既CapTV
其實20秒以上都唔想聽,錄音永遠一分鐘,但其實佢啲重點20秒就可以完
勁浪費時間,睇字一眼睇完啦大佬
好撚痴線
禁住之後向上拉就有得hold
勁多人當部電話係 walkie talkie
好撚認同
硬係有班人完全唔識好好運用錄音
唔識睇情況
講一句/幾隻字又錄音
背後嘈到聽唔到你up乜又錄音 e.g.風聲大

明明宜家電話有語音輸入好方便
係要麻煩人地
你地知唔知聽嗰個人 為咗聽你地段錄音要用更多時間架?明明睇快過聽好多
本身聽聽下歌 又要停左段音樂聽你up乜
有時出咗街嘈啲 又要特登戴返個耳機聽你講嘢
又要聽你er...er....er...廢up一大輪

講到尾 如果你唔係有長篇大論嘅說話要講、想唱歌或者真係好忙好忙 無咁多時間覆message 真係唔好濫用錄音 呢個係個好自私嘅行為 方便自己麻煩人地

另外有啲自私撚好鐘意喺公眾場所大大聲播錄音 全車無人想知你啲嘢啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞