依家主流website 係用咩code

140 回覆
3 Like 26 Dislike
甜品一樣都冇喺公司掂過
寫4-5 年仲寫緊code既人一係你溝通有問題 一係就最top 一係就廢柴
google facebook 果啲外國公司
勁既人係會keep住寫code

反而香港 大多數做得好既人就升上去變開會 寫doc present, 再比班新仔你 要你train
Frontend 撚
React
Redux / (Apollo + GraphQL)
NodeJS + Hapi

Testing 用 Jest + Enzyme + WDIO
我估佢想講.net掛
無知一問,flutter好似好少library,係咪純粹攞黎整hybrid app
唔止香港,成個中國都係
新人會肯哂時間OT同你執code,所以大粒會唔識同睇唔起有經驗嘅 工程師
至於識唔識同人溝通係睇人而已
讀緊u學無所謂嘅
唔知出面市場點,vue係寫過最舒服同優美
一個post睇清楚哂邊啲係真IT9
邊啲係識少少係到鳩up
search完

asp 58 results
java 377 results
php 56 results
唔洗vs, 兩個一齊用啦,一前一後
我唔會用取代黎形容...
純粹vue門檻低,門檻低自然多人用
而事實上最多人用既係React
但你唔會話React取代vue
我舊公司堅會請呢type 白紙,一個月 9k
唔洗嘈
全部打和啦
反正唔係java就係asp或者php
前2者係大公司愛好,貪佢有cert有support
php係歷史遺留落黎

香港IT歷史久遠,有好多古代遺跡,同時保留左好多傳統技術
係咪傻左
JS係OOP language黎架喎
你老母就打和 一陣真係有人on99聽左佢up
咁都打和 你不如話你副身家同誠哥打和啦
唔係,Flutter係直接拎黎寫native app, not hybrid
識貨呀師兄
Express / Laravel + Angular / React / Vue
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞