【港女母+港女妹】山陰鳥取島根五日LIVE

115 回覆
4 Like 8 Dislike
其實鳥取呢D 鄉下地方真係要自駕遊先搞得掂, 車程已經長, 仲要就JR或者巴士時間既話, 真係唔會有幾多時間玩
係呀,所以要開LIVE解悶/咩部SWITCH佢哋玩
有D位見安排到直車巴士搭
都費事就買咗JR PASS了
再唔係喺鳥取book的士,每位二千羊坐三個鐘
帶定幾個 差電啦
呢PART一定會喇
可惜無得去果園
諗緊漁市LUNCH->白兔神舍->沙丘->返站
大阪去鳥取 一定揀特急超級白兔號
2個半鐘到

利申搭過
係呀,前一晚新幹線去咗姬路瞓一晚先
第二朝再超級白兔
分開唔洗搭咁長酒店又平d
有時間可以去穴道湖睇日落 好靚

識玩一定係夜晚先搭車
特別係好似你每程都咁長哩種
朝早趕車又冇得瞓,搭兩個幾三個鐘,去到已經冇咗半日
而且唔係東京大阪嘅話,太陽落山已經冇乜嘢做,用嚟搭車就啱啱好
諗緊係咪帶埋電腦做嘢
Day2無咩可能去得到松江城
我建議買山陰山陽¥19000個張pass,可以坐指定席
Day 2我會大阪/岡山(住岡山/大阪),岡山特急直達出雲,行下松江附近/出雲大杜
Day 3 足立美術館、由志園、境港(松江有巴士去足立、由志)
Day 4米子>鳥取(行下鳥取沙丘)>返大阪?
Day 5 shopping > 返香港?

咁好似順路D,不喜勿插
利申:去過3次鳥取,如果唔自駕,一日去3個景點真係超趕,D巴士火車好疏
睇返喇五點就收
第二朝8點半開園就去
我睇咗皆生有直車去足立美術館,唔洗就JR又轉接駁巴,大社又有直巴去玉造,又慳返轉車
無圖咁早開做咩 你唔係諗住純文字live 啊? 港女伯母會比人問候
樓主坐咩機去?
你話呢
要母女圖
個人覺得如果唔係迷鬼太郎, 非必要都係唔去境港好過, 悶到hihi 留D 時間睇下大山有咩靚景睇好過
如果去由志園個島仔, 自駕既話, 果個島仔其實有好多天然地下洞, 識日文既話可以打電話搵當地既管理員開門, 佢會同你講解D 地下洞既形成 上次去咁啱有對日本情侶, 我地痴佢所以有得參觀下, 雖然聽唔明, 但都算係幾另類體驗
係呀,去漁港食蟹咋
有時間先睇鬼太郎
留名待追
樓主唔去白兔神社?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞