【港女母+港女妹】山陰鳥取島根五日LIVE

115 回覆
4 Like 8 Dislike
睇巴打LIVE睇得多, 老母睇得多電視話要去鳥取食蟹
今次大阪出入, 被巴打屌過但買咗都無法
加上唔係大城市所以會有好多搭車時間, 試吓直播Po
星期六出發,仲未執行李,趁得閒開定Po頭先

預定行程(括號睇情況先去)
D1: 大阪入/瞓姬路
D2: (姬路城)鳥取沙丘,松江城/瞓松江
D3: 由志園,境港/瞓皆生溫泉
D4: 足立美術館,出雲大社/瞓玉造溫泉
D5: (岡山) 返大阪shopping

利申: 仲未買JR pass, 而家去買先
姬路城可以夜晚去睇下
我覺得仲靚
睇外圍?
因為食埋晚飯先入姬路喇
又到左推介三德山既時間 去tottori 就應該去埋三德山投入堂
無睇標題咩
港女母女呀
上次去軍艦島都俾老母鬧到仆街
上次去全部都日本公公婆婆, 2個人先啱啱好去
剛睇咗松江城網頁
冬天無開到咁夜
推到D3一朝早去
Yes
睇外圍就得
圖呢
老母睇得多電視話要去鳥取食蟹
今次大阪出入, 被巴打屌過但買咗都無法
又係睇情況啦
睇天氣夜晚接近零度
4月喺北海道戶外行咗一陣又係俾老母鬧到仆街
未飛
定要港女母女圖
希望唔會影到D玻璃呀鏡嗰D自爆
check check 個砂雕館有冇因為預備緊咩展而無開, 上次我去第一日無開, 好彩第二日係grand opening 所以先無miss 到 如果唔係會失預算
多謝巴打提醒
咁凍都唔知點上沙丘
打卡到此一遊
(本身想去摘士多啤話收成唔好無得摘 )
果到好大風 應該真係凍到仆街

啱啱睇左原來每年展覽都係4月到1月
btw, 12月有クリスマス特別企画
住得近唔近火車站?
近既話咪兜少少路扮行過
伯母唔覺既~
好似話夜晚有點燈嗰D
本身有睇三朝溫泉嗰D有plan夜晚車返出睇
住駅南
搭的士應該唔過1000yen
問題係入到去11點都有, 應該熄咗燈了
三朝溫泉街完全無野睇, 條街好短, 人影都無隻, 我果陣住bnb 住附近加自駕先去睇下 除非你會住果到, 如果唔係你sure 你真係想花時間入去?
就係港女妹本身睇咗D台仔blog話有旅館任食蟹好想去
點知上咗樂天一睇屌得嗰3.3分
我睇返而家就訂咗皆生同玉造
都係觀光完4,5點入去住吓
無咩時間行喇
差唔多每日車程都長到
Jr pass啲日數好煩 自己計清楚
利申上個月頭去完米子境港岡山鳥取十二日
唔夠時間去出雲
而家要買廣域五日9000+山陰岡山四日4000呀
上星期先知原來香港有得直接出實體票
唔洗喺機場個green counter排餐死先出到市區
但好多平嘅都要五日前order
而家可能要即出MK買了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞