點解兔友咁難搵?

420 回覆
58 Like 4 Dislike
一樣樣好正
夜晚有時會認錯隻公仔以為佢坐左係啲暗位
有冇兔友都有啲兔仔古怪動作分享下
兔仔係咪一定要成日放?
屋企細嘅話咁點算
係呀 我屋企嗰隻寧願食嗰啲竹藤玩具
都唔食2 nd cut
好擔心
我試過orchard grass溝啲落去佢ok
但個量都冇以前食咁多
都係照放 由佢捐下郁下
成日坐係籠會變暴躁
每日最好有2小時或以上啦,如果屋企可以嘅放養最好。都係果句每未開始養真係諗清楚先,養兔要花好多心機,而且唔平
我呢隻都好揀飲擇食,所以屋企keep住有5,6隻牌子嘅Timothy hay溝比佢食,如果同一隻草食多幾日就唔會再食
其實係咪我地寵到佢咁嘴雕:-)
btw第二張圖個髮型
係啊佢d獅子毛好長,梳完好快又亂晒,我又唔捨得剪左佢
我呢隻最煩係好易肚痾,比菜同生果要好小心
想問兔同貓可唔可以一齊養?
隻貓會唔會蝦隻兔?
養緊貓但心思思想養埋兔
斷左n條差電usb
連吸塵機差電線都咬埋比老母閙到仆街
好彩原廠配得返
自己小心啲 點都要放兔仔出黎玩下既
好似gel左all back咁
平時梳毛唔會甩 keep住長好似頭髮咁
我隻侏儒兔冇長毛 所以冇得咁玩
出得籠多就返唔到轉頭架啦
遲兩秒放出黎都已經咬籠抗議
養左6-7年
多病痛
做過3次手術
狂睇醫生
3次手術
因咩事
動物同人一樣老左就多病,

我想知老兔醫藥費係咪正常人負擔得起
我屋企隻兔兔食開momi first cut, APD high fibre first cut,有時食得少既話建議買貴少少既Wooly,好香草味,佢地好中意架🐰不過未必成日有得買,可以上兔協商店網睇下
http://store.hkrabbit.org/index.php?p=&s=50bed9158fdab2b8ed8b075612efc2ff&lang=big5&info_type=home
你隻兔兔幾大呀
3個幾月
2歲咋
養左半年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞