美股認真討論區LXXII

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
本少

如果真係咁有信心見底用short put接貨會唔會好d?

上面講錯價位 我係145.94入

啱啱開始玩咩都唔識
淨係識低買高賣
玩緊TVIX咁啱碌到呢隻接近一年低位
就放曬TVIX入呢隻
借孖展買咗萬三美金, set咗跌到146.9就用146.8賣曬佢
咁玩法會唔會散唔切貨出事,見你咁講有啲驚

咁其實你知唔知佢因咩事接近一年低位先

啱啱開始玩咩都唔識
淨係識低買高賣
就放曬TVIX入呢隻
借孖展買咗萬三美金, set咗跌到146.9就用146.8賣曬佢

岩岩開始玩就孖爆佢, 好快就IFC

唔拿係掛
咩情況會出事?

啱啱開始玩咩都唔識
淨係識低買高賣
就放曬TVIX入呢隻

咁其實你知唔知佢因咩事接近一年低位先

有間唔知咩銀行話出年會賣佢股份?

啱啱開始玩咩都唔識
淨係識低買高賣
就放曬TVIX入呢隻

盤前裂口落

咩嚟

啱啱開始玩咩都唔識
淨係識低買高賣
就放曬TVIX入呢隻

唔拿係掛
咩情況會出事?

你應該都係見馬會係成日有得玩, 澳門又遠
又想係屋企賭下錢姐
尋晚入左V,希望deep V

唔拿係掛
咩情況會出事?

又想係屋企賭下錢姐

一陣5點放撚曬佢
富途玩margin 點先會call margin之後強行賣晒你d貨?
唔拿係掛
咩情況會出事?

又想係屋企賭下錢姐

一陣5點放撚曬佢

但今晚有睇頭喎
富途玩margin 點先會call margin之後強行賣晒你d貨?

我都唔知,係咪睇呢度?
本少

Short會輸身家

呢個情況short put, 你已經袋咗幾蚊(每手), 到時入咗價內assigned咗, 你等於平咗入貨, 如果無assigned到, 咁同你原本揸正股比, 都係要蝕, 但係蝕少咗. 最後, 如果無入價內, 錢已袋, 又贏 , 當然, 如果NVDA升到飛天, 你就無份賺, 但係好過蝕

Short會輸身家

咩叫short put

真心?

Short會輸身家

呢個情況short put, 你已經袋咗幾蚊(每手), 到時入咗價內assigned咗, 你等於平咗入貨, 如果無assigned到, 咁同你原本揸正股比, 都係要蝕, 但係蝕少咗. 最後, 如果無入價內, 錢已袋, 又贏 , 當然, 如果NVDA升到飛天, 你就無份賺, 但係好過蝕

係趺到仆街慘D
NVDA今晚應該跌到仆街 慘了
Waa
新手接貨大法出現
Waa
新手接貨大法出現

Waa
新手接貨大法出現

可以係假新手wor
文書巴, 有無再入返d baby bond?

點解?
入左call
QQ音樂好似今晚上, 有冇巴打會入?
期突然暴趺
QQ音樂好似今晚上, 有冇巴打會入?

不了
會kill kill

點解?

聽你地咁講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞