Part-Time Degree 討論區

46 回覆
1 Like 0 Dislike
各位巴絲。。今年轉左嚟lin 登開post....雖然已經少左好多人讀PT degree...,但都希望留返個位俾有需要既人方便問下野咁。。。

有問題。。答到我一定答大家。。。

利申:讀緊acc pt degree..今年final yr
pt degree 入學條件係如何,GPA 拿幾多分左右,幾年工作經驗。係米要有上司推薦信
computing pt degree
Surveying pt degree留名

巴打讀邊間?

有咩 requirement
數口差, 做緊野, 想讀IT pt degree 唯一選擇係未 information system. 報左城大 scope
末屆speed 電機pt degree
人工奀學費貴 讀完都唔知有冇用
好想死
pt degree 入學條件係如何,GPA 拿幾多分左右,幾年工作經驗。係米要有上司推薦信

我係太空攞3.3 再過scope 讀pt....淨填form.冇俾推薦信
讀完asso再讀pt degree 讀既年期點計
係咪一定要有工作經驗 先收?
Thanks a lot 😣
讀完asso再讀pt degree 讀既年期點計
係咪一定要有工作經驗 先收?
Thanks a lot 😣

間間年機唔同計法
我電機pt degree 有d 讀3年 有d 4年(揸hd升上去)
唔一定要工作經驗
poly pt computing year 3
最後一屆係本部讀
Pt係咪好過topup 定一樣

一樣

一樣

Google top up

巴打讀邊間?

有無UCEM巴絲?
我都想讀返個acc pt degree
樓主邊到讀?又返工又讀書會唔會好辛苦?
我都想讀返個acc pt degree
樓主邊到讀?又返工又讀書會唔會好辛苦?

我向scope 讀。。唔算辛苦。。係有一個sem 上堂比較密。。同埋d coursework 通常都係二千字左右既paper ..考試大多數都有tips..tips 都算準
根據高登仔理論,part-time以至所以唔係直接經JUPAS入既degree都唔算係degree

當做野十年以上。。。張degree 只係用嚟㩒住HR 把口。。。靚既CV 先係有用啦
諗緊讀pt定ft ou
想知pt讀幾耐先拎到個degree?

It dog
諗緊讀pt定ft ou
想知pt讀幾耐先拎到個degree?

It dog

pt 通常都係top up..預2-3年完成

至於ft 定pt...睇個人啦。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞