AIA 歐陸嘉年華staff討論區(二)

634 回覆
18 Like 0 Dislike
上回討論到有staff 係group 公開屌鳩game supervisor Yanice

該staff 不滿無故被放入佢個甩更list
屈鳩人甩更
對方極度不滿

本人B1xxx So xx xxx
就以上late list 想查詢
我想問post late list出黎係咩意思?要我地check清楚你有無入錯?定係俾人地睇下你地有幾慘 每一日都有人甩你地更嗎?如果係 麻煩你先確保你個所謂嘅list必須正確無誤!!

本人B1xxx 於2017年1月1日入職 我見工時已說明我只能夠返1/1-2/1共兩天
在雙方同意下我1/1正常上班,而不知所謂地於2/1上班時,貴公司說今天人手足 唔洗咁多人返,於是我便下班了。而根據勞工法例 解僱一個人工需要最少一日通知 但貴公司的處理方式 令我汗顏。
但此事我也不會跟貴公司計較 本人來返工純粹因為來玩 感受一下氣氛 所以我先應承返兩日

但之後 你們在group內不停叫同事報更 本人從未報過一次更 更沒有再答應上班 但奇怪是居然在roster見到自己需要返工 而之後的update roster又寫我不用返工 本人後來問yannis 跟那一個roster才正確 yannis回覆跟返update 即是不用我上班的roster就可以

而後來 這群組更有奇怪的backup返工list 本人從未報更 但無故地偶爾也會在back up list上榜上有名 更奇怪是多次有貴公司之職員致電叫我即日返工 我都一一拒絕了
直至最近 本人又上左你地嘅game stAff late list 啦 真係一日唔死 一日都有新聞
本人從未遲到no show 但貴公司卻寫我NSNC x 2 本人想查詢我是何時NSNC ?
另外強烈要求貴公司更正不知所謂的late list承諾以後發出之所有資訊必須正確無誤及對所有被冤枉者作出道歉

否則本人會連同2/1貴公司的處理手法 保留法律追究權利
Yanice 係咁認死狗
唔敢駁返佢
大事化小 小事化無
係咁叫人私下wtsapp 佢
驚比人圍屌
佢ignore 左好多人地ge 質問
淨係識認錯

人地問佢係 "咁核對完個late list 之後會點?係扣人錢定你自己留念?如果無端端整個list出嚟 但係有冇乜目的 咁貴公司行政實在太無聊"
佢 ignore 左無答
不過比我做佢呢個位都會係咁
佢人工包認錯同比大家屌
Yanice 心諗今日我放假都要整獲大野被人屌

Yanice I love you
new post lau ming
花生已備
花生已備

有無返緊工
唔敢駁返佢
大事化小 小事化無
驚比人圍屌
淨係識認錯

人地問佢係 "咁核對完個late list 之後會點?係扣人錢定你自己留念?如果無端端整個list出嚟 但係有冇乜目的 咁貴公司行政實在太無聊"
佢人工包認錯同比大家屌

整個list出嚟 又要錯撚哂data
笑大我個嘴
好彩返ride
屌我都係
一日都無遲過無放飛機唔翻比佢Mark咗3日NCNS
不過我之後唔會再翻喇所以費Q事駁佢
都唔知佢整個List出黎做乜
一陣返去叫個fd cap 圖
我淨係返左第一日同聖誕期就無返,份工又西,hr又西,3年以泥無一樣有進步過
花生已備

有無返緊工

今日無返
屌我都係
一日都無遲過無放飛機唔翻比佢Mark咗3日NCNS
不過我之後唔會再翻喇所以費Q事駁佢
都唔知佢整個List出黎做乜

佢發脾氣話我地唔信有好多人甩更
之後我地串佢鳩up唔會整表
跟住hr 求鳩其整個甩更表岀黎想塞住我地把口,以為無人理個表,點知有呢個game ge staff 好認真對待個甩更表,公開屌鳩佢屈鳩人甩更
Yanice
唔敢駁返佢
大事化小 小事化無
驚比人圍屌
淨係識認錯

佢人工包認錯同比大家屌

笑大我個嘴

宜家仲扮撚曬好著緊個甩更表
叫人認真check
Yanice 你一早忍住啖氣ignore 我地話你鳩up 咪無事囉
諗住威返次 點知宜家柒到放假都要搞個無聊甩更表
真係……
明明我有甩但無我
亂鳩咁黎
明明我有甩但無我
亂鳩咁黎

我個FD 都有遲到 但無佢
個list 亂鳩咁黎扮乜認真ar~
唔敢駁返佢
大事化小 小事化無
驚比人圍屌
淨係識認錯

佢人工包認錯同比大家屌

笑大我個嘴

宜家仲扮撚曬好著緊個甩更表
叫人認真check
Yanice 你一早忍住啖氣ignore 我地話你鳩up 咪無事囉
諗住威返次 點知宜家柒到放假都要搞個無聊甩更表
真係……

真係唔知個甩更表有乜用
就算好多人甩更咁又點
咁又代表咩 增加你地工作量?
想我地體諒你?唔撚洗做呀家下?

佢要話比大家聽好多人甩更 佢好撚慘 所以要請好多支那大學學生新人

食花生食到飽飽
你地個面真係精彩
笑撚死我
屌個late list真係on99,慌死全世界唔知你遲咁,最大用途咪拎黎計返自己份糧準唔準
不過成件事真係柒到飛起
Yanice bb實好忙咁處理緊late list
Yanice永遠支持你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞