一人一件導致你對間公司徹底死心嘅事

452 回覆
941 Like 32 Dislike
唔得閒請咗一日假仲係咁叫我返去team lunch
本身公司5.5days 勞工假
有個老臣子同腦細傾過5天工作+銀行假期
嗰陣memo都出埋名又簽埋,差在未貼出嚟
點知有個蝗親國戚嗌停咗,話原本好哋哋唔需要改
屌佢老母自己又成日放假,返幾點收幾點又係自己話事,佢梗係講得輕鬆
對大同大細超
淨係比一d 同事training 同比d 重要野佢地做
有覆診紙,請假覆診醫院專科
老細話:點解要平日唔可以星期六日?點解唔可以收工之後?點解成日病?

你老味專科工作時間短過我呀仆街
返五日半忙到狗咁唔病點對得住你個工時
女人真係易搵錢,啲kol真係咩都唔識
老女人上司炒左幾個後生靚女
部門管理差 流失率高
當同事機器咁 不斷chur人
咩都當你識曬 但又欠缺on-the-job training
有客因為d無聊野而投訴,但老細為左息事寧人,叫我自己resign 走
上司卸膊就唔使講架啦!
明明走左幾過人,人手唔夠仲問你最近係唔係無咁忙快d清埋手尾!
屌!走嗰幾個人跟本無交接過,而家又卸晒落我到,點做
30歲姣婆senior 同左老細一齊左,咩都唔識但係搞走左我好做得野既同事,要我一個人頂兩個人既野,日日返工睇劇睇YouTube,有咩不滿就發脾氣,咩都唔做。重要成日問我有咩想跟佢學。
成條Team 由20人cut淨4個人都算, 個阿頭走左 要做埋佢個份 但人工 唔撚加
之前做過間中資電話公司 call center ,有個阿head日日瞓覺釣魚都無人理 ,有時我打打下call都會聽到佢啲鼻鼾聲 ,正一廢老冗員
我做左幾個月就走左
試過跑到張1500k既單
分返3k比我
即刻唔撚想做
無耐就直頭唔撚撈
樓主好多廢話
講到尾咪又係無牌唔敢走
每個月都一定會出少糧 仲要出少咗又唔即時出返 要等下個月 積埋積埋晒咁
公司冇靚女

又可以呃食,呃著,呃化妝品,
呃埋呃埋,就用個光環賣淘寶野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞