一人一件導致你對間公司徹底死心嘅事

452 回覆
941 Like 32 Dislike
五時花六時雨
ot 冇補水補假
老闆叫員工睇完醫生唔好claim錢因為保費會加
我唔知佢算唔算豬,咁自己都唔係好靚所以唔用呢方面評價佢,但佢既行為令我個幾個月甚至走左,都覆跟佢好多屎
點解要完埋project
某臭朵港資美容公司
大老闆生日,成班八婆manager為咗擦鞋,夾錢買名牌護照套比佢,夠膽死叫我夾埋一份 (當時人工萬五咋屌你),又要同佢賀壽,同愛回家個大小姐一樣咁西,之後趁住大老闆放長假去旅行,佢前腳離開公司,我後腳就入人事部遞信,啱啱好7日通知期,完曬佢都未返
星期日叫人返嚟開工趕project
我打落center開咗3個鐘冷氣
佢問9我知唔知要錢
係咁講咩幾百蚊啊 好貴啊 乜乜柒柒
痴撚線 咁熱你做啊on撚9

幾百蚊都咁我點樣同你捱
過埋年辭職 屌你老母
Local firm 定ifirm
叫得金漆招牌唔通係掟whitebook 果條濕鳩女人
發現個判頭有問題需要上司支援, 上司話出信比判頭CC比老細, 出左之後老細屌柒我出咁多信無意思, 到個判頭爆煲出事個濕鳩上司又背後同老細講話下面做唔到野。
條撚樣上司仲好興講當自己友係兄弟班, 實質當伙記契弟, 正一仆街
曾經公司同時間推3-4個promotion
結果有bug 我地前線做撚到仆街
又要解釋俾啲客聽 又要俾客屌
然後我地阿頭向管理層反映
睇下可唔可以cut咗一兩個promote舒壓先
上面嘅回覆係
「佢地處理唔到係佢地嘅能力問題」

個下真係心死
最後一team人連埋我地阿頭13個一齊quit

利伸:
13個入面有個傻閪臨場縮沙繼續做
係啊!講緊你啊Calvin 屌你老母
search google 搵到好多個...
難得一大班人走佢都唔走
點解sosad
Search youtube
我搵一定係第一個

見到喇!
好肥
sub-script
唔識英文ge
佢真人係肥底矮
有次佢大大聲話有人俾衫sponsors
做model賣廣告,
仲嫌棄人係大陸廠既衫所以唔著,
d同事笑9佢係童裝model
搬office搬到數碼港

本身已經唔想做,一聽到搬office即俾信
之前peak 晚晚做到11-12點先走
最遲嗰晚12點40先走
到到早幾日 腦細話我唔緊努力
係咁叫我比心機..
我應該會忍唔住拍檯鬧佢
係咪要住埋係公司都先叫夠努力
文質彬彬已婚有仔女既男上司
日日係我耳邊問我今日著咩色底底
仲要笑意淫淫咁,重點我係男

有次係PANTRY斟完水掉轉頭
見到佢就企係我面前,企到勁埋
嚇死我
仆你個臭街
今日同我講 叫我遲啲買兩把風扇
下次ot就唔使開冷氣

甲級寫字樓啊屌你個閪
30幾萬一個月租
你同我講你慳個少少冷氣費

屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞