[月供股票] 2018年12月

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
今個月3號仔應唔應該減供
you are not alone
上年12月供, 成個倉靠3同823, 2800同5紅左幾耐 見呢家5號63, 無得加供
鎖定利潤係冇錯 而賣完係應該再平均投入每個月月供
66 @43.22 既苦主here

keep住供
儲左一手小小, 唔算多呱
正想講

請問大家用hsbc月供好定用中銀
邊間較平
渣打免佣
信用卡供有回贈
點解一定係中國先?長江基建咪大大個例子

97前香港公司可以睇嘢好國際化 而家眼光越嚟越窄
唔好講係咪月供股票,本身價值投資就係講緊資產內在價值大幅偏離價格就應該作出買入/賣出嘅動作,即使基本面無改變。如果覺得永遠只買不賣先叫價值投資,你玩埋我嗰份
留意返 我講緊係概念問題 而唔係操作問題
升到咁 怕怕哦
有無人有買1310 hkbn
我都落左有半年,之前佢上番62蚊,放左齊頭股數,計埋息,打個平,賺1%左右,而家平均59左右...
1038如果跌到56左右,又有錢,可入一、兩手溝一溝,搏佢升番就放番d, keep住溝低個均價... 依一年依隻1038真係要花d時間去睇住...
不過,而家5X蚊,月供少少當種樹,始終成個香港股市,得佢依隻公用股咁國際化,之後英鎊/澳元強番就肥肥。
入市入到無乜現金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞