[月供股票] 2018年12月

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
你個倉資料是咪要上載比ticker? 如果係就不了
我以爲平時aastock睇到嗰個就已經係扣左10%後嘅數字先咁問
我都無好深入研究 當時見佢3個幾 好似幾平就買左
供左3 5 823 三個月 居然係3號升得最多
霉氣無人用架啦,有得放好放
呢一刻唔代表永遠

牛市個市3仔就追唔切
其實有個問題想問,有無人次次LOGIN TICKER都話你個EMAIL未驗證.但又收唔到佢個驗證EMAIL.好怕佢有一日無晒DATA.我就要由頭入過
check下垃圾筒有無封email
https://www.hk01.com/%E5%B0%88%E9%A1%8C%E4%BA%BA%E8%A8%AA/250661/%E7%82%92%E8%82%A1%E6%9B%BE%E8%BC%B8%E8%BA%AB%E5%AE%B6-%E6%94%B9%E6%8B%9C%E8%82%A1%E7%A5%9E%E7%82%BA%E5%B8%AB-80%E5%BE%8C%E9%BE%94%E6%88%90%E9%80%86%E8%BD%89%E5%8B%9D-%E8%82%A1%E7%A5%A8%E5%94%94%E4%BF%82%E6%B1%82%E5%88%BA%E6%BF%80

80後的龔成,神秘非常,從沒有在鏡頭前公開自己樣貌,「出沒」範圍多是網絡社交平台及其著作,記者跟他見面,一身T恤牛仔褲,毫無民間股神的「形象」。翻查資料,不論是過往作品,還是網上回答讀者提問的信箱答案,龔成都貫徹一個「悶」字,問的與答的,都是圍繞盈富基金(2800)、港鐵﹙0066﹚、長江基建(1038)等傳統穩打穩扎股,千萬不要奢望一日爆升7、8成,以全年計,錄得2至3成升幅已「還得神落」。
會唔會好過恒地會?
覺得唔會
打去中銀問好過
做咩唔講1211
唔夠穩打穩扎
希望恒地仲係月供專用卡
先增值 後現金流
佢教嘅野對基本無理財概念嘅新手其實幾好
買股收息好過錢擺起銀行發酵
只不過成日話選擇一d潛力股
點樣選法 就未必會詳盡話比人知啦
而家淨係每個月4000 5號仔算
唔驚蝕死你咩
月供收息就合埋收息算,唔理了
5仔我供7000
用十年嘅目光睇5仔唔會有蝕死嘅感覺
5仔 月供 加埋 以股代息combo
咁多5號仔好友
咁多供5仔唔供11?
兩個都重創完啦
大家覺得 如果做一個長遠既平穩增長儲蓄 5/11好d?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞