(真事)有個港女老婆仲慘過單身

412 回覆
1983 Like 38 Dislike
樓主有冇睇tvb 前排套 <BB 來了>
入面有一句
女人生左仔, 就有母性,冇人性

樓主加油 同路人
agger 樓上話叫雞嗰啲 我唔信佢地老母個個都溫柔體貼小女人 係咪又要叫自己老豆叫雞
不過要啲時間同耐性 女人生左仔 年紀大左都顧現實唔記得左浪漫 初初個老婆未必配合到你 扮番個小女人 樓主平時又忍得多 無喇喇爆佢一鑊盞嗌交 係時候掉低下個仔 兩個去拍拖
搵得一萬嘅都唔慌有腦得去邊,你仲要明白女人生仔係會生埋個腦出嚟
無可能 香港得臭雞
港女真係又食又拎不事生產

社會上嘅垃圾
自己開口叫個老婆小心阿仔整親 講到幾咁無可奈何要自己整返 你可以直接搞架其實 點解一定要老婆?
睇怕你都係家頭細務都係丟曬俾老婆搞架啦
咁你返工辛苦佢都可以打理屋企辛苦
不過都係假設因為你冇講曬全部
題外話放工搭一個鐘車返屋企其實好快 你仲要唔洗轉咩巴士小巴個d 大把人要兩個鐘轉幾十次
睇完你個post 點解啲港女仲唔反醒下自己咩問題
我地男人係出面做野已經夠辛苦 仲要番黎受氣
做咩唔振夫鋼?
好慘,仲要生埋仔無得走
你話結婚前唔係咁,咁我就會諗,係咪湊仔太辛苦,佢都要發洩下,老實說,全職湊仔真係好撚辛苦,可能你覺得又唔洗佢番工,都叫辛苦?但湊小朋友係一種精神折磨黎,再加埋打理頭家,個壓力真係唔講得少,你起碼有收工,佢24小時都番緊工咁,所以多關心佢。
WHEN YOU GO BLACK, YOU CANT GO BACK.
圖2 幾正

同我老婆好似
人生就如一埸戲, 我希望唔會係一埸悲劇
推到咁多人睇
假膠來講呢篇又作得幾好
好似ETC 個廣告咁
判左層樓比個八婆咪仆街
巴打住係邊個平行世界
anyway~ 人大了就會面對好多唔開心的事。

無必要將唔開心的事記住, 反而應該安慰個仔慢慢長大。

其實佢唔發作時都係一個好老婆, 打理晒成屋的家務
分手 , 玩完就算

記得帶套
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞