(真事)有個港女老婆仲慘過單身

412 回覆
1983 Like 38 Dislike
以後講caca 我出番去先
咁又唔好咁講 平時番工最多番8-9個鐘 全職家庭主婦24小時番工仲要無紅日 諗起都辛苦 番工都話可以劈炮 做阿媽真係搞唔掂

利申阿媽係全職師奶 見到佢咁多年既生活我都寧願番工
我有個不幸嘅消息要同你講
你搵幾多?俾到幾多你老婆?
你老師學歷去到邊?
如果你一個月俾唔到 7千老婆
要照顧一個小朋友好 辛苦日
食都無左3千
學費都3千
都去左六千
其實呢d關係都算得上係精神上虐待,返到屋企講每句野,做每一樣野都要好小心,先避免到港女發脾氣

其實每日相處都咁大壓力,長遠只會影響到自己既自尊同自我價值觀,其實唔健康既關係
振夫綱啦
你隻乸無生產力要你養
憑咩仲要你受佢氣
有,攞咗幾百萬,仲要個個月比兩皮幾 。。。不過換番自我同自由。
就算唔離婚,其實個個月都攞幾皮嘢出來,所以離同唔離婚嘅日常開支分別唔算太大。
係屋企凑仔做家務有幾辛苦啊
男人返工又要體力勞動又要受氣 而家放工仲要受多幾次氣
(老母從小灌輸俾我,佢自己都覺得自己好hea )
Gg
對住咁既女人好辛苦
個老婆自己要
怪得邊個
點解要呻
有排捱 個仔先咁細
一係唔好俾家用啦 俾三千銀佢洗 自己交返啲屋企洗費
再俾返啲買餸錢

咁樣如果佔八成咁應該諗諗計搵下錢多過擔心幾多成或者佢係錢銀點令你難受 現況不變困局難解 一係等仔大佢重投職場分攤下

因為除咗佢你都要養仔 唔會好好多
假膠
加油,有時候都覺得香港有一半女人都旨意哂男人,想要乜都靠男人,不停鬧個男人做得唔夠好。從來都唔會諗自己有問題。成日有人同我講搵個有錢嘅嫁咗佢咪算,返工返學咁辛苦做乜。我覺得係成個社會價值觀出咗問題。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞