(真事)有個港女老婆仲慘過單身

412 回覆
1983 Like 38 Dislike
有人話黃種男同埋黑人女人係食物鏈的最低層。

我好認同, 特別係香港男人

今晚收工已經8點鐘, 由長沙灣放工返坑口的屋企都已經9點。

每日來回都無咗2個鐘, 只能安慰自己, 城市人一般都係咁...!

諗住同老婆同個仔去薩莉亞, 開開心心食一餐

點知...個港女老婆又發作.

坐埋到位, 呀仔好開心坐上個卡位

呀仔開心唔夠1分鐘,

老婆對住個仔講 : “你可唔可以坐好d 呀?”

呀仔立刻由 -->

之後佢係袋拎出一本作業, 然後佢用高8度的聲同呀仔講。 “你又寫錯個字啦 , 3次啦! “

: “傻“字係企人邊, 爸爸係傻仔 ,又係個人, 所以傻字係企人邊。  傻仔無腦所以中間有個大交差, 佢仲好似你老豆咁有鬚, 所以中間有一撇 。  

而我....沒有說話。

野食終於來啦, 我叫左個60蚊左右的牛排。心諗都ok 啦 , 諗住打開話題, 就講左句: 都幾好味,唔知d 牛係邊度來呢?

港女老婆 : 牛牛牛, 你只係識食牛 唔識食其他野咩?

呢一刻 , 我依然選擇了沉默。。。

見到呀仔好開心咁拎住把圓形轉刀, 切pizza!

我同老婆講 :小心呀仔切到呀。

而佢, 只係同呀仔講 : 小心呀仔,小心到呀

我最後忍唔住自己搶返來搞....
😂👌
咁好啦, 繼續食飯.

老婆又講左句:你欠我果1000蚊幾時還?

我:過返比你啦.

老婆: 幾時呀?

我:前日已經過左.

老婆: 我都唔明 點解可以有人廿幾號先比得到月頭的家用。

其實, 今個月有個老友生cancer , 我比左2萬蚊佢, 我都無同老婆講。

個個月比8成人工做家用, 你估我又識生金蛋咩

算啦, 我都忍了。

唯有, 今晚係連登打返篇文。 大家, 窮人真係唔好求其娶個港女, 仲要生埋仔.....

貧賤夫婦百事哀
叫雞啦
那有錢?
屌咁你都忍到 怪獸港女
一定要振夫綱!
最尾個張我相信人妖黎
拍左幾耐 有左先結婚?
8成人工做家用?
我俾你唔駛還
你老婆有冇呢啲質素先
上天比左港男咁聰明嘅腦袋,就要比返港女呢班腦殘去平衡返港男
點解最底嗰張有個男人係後面
希望你係假膠
唔無玩啦, 我都人到中年
佢無返工?
8年前結婚, 拍左3年。

結婚前唔會咁。
生仔係意外定係planned?
無, 自從有左細路就無返工。
佢以前返普通文書工作,找1萬頭。
我咩都無冇睇就比左個like , 因為睇太多劇情都係一樣,出番去先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞