[細底係原罪] M43呢邊報到 (9)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
無錯,加個1.4x 打埋蝶都得
指個蕉段唔夠常用要接到好遠用
日常都係40以內多
話說小弟一部em10 mk ii
平時會帶12-40 2.8 + 17 1.8
有冇相機袋推介

另外有冇em10 手柄推介
佢個近攝其實好方便
袋可以睇peak design sling 10L
手柄 睇淘X 老虎鉗工作室 嘅木柄 好正
外國 嘅Fotodiox https://fotodioxpro.com/products/grip-omem10-mkii-pro
好似都唔錯
利伸:未用過
買褔佬
唔洗理由
兩種Style黎

要多功能
定係要重口味唔洗點收圈就出尖星芒
自己諗
冇咩固定答案
好似幾方便
不過會唔會好大
唔會,有條拉鍊可以縮細d 位
喊出黎
Em10 ii 手柄零舍少
多過mk iii
咁你係時候要開發下40mm以後既構圖
打住飛機發下夢算啦我
買左支40-175除左去郊外少人地方外
係市區生活好少用得著
相反
有無係市區用40以上好例子學下野
150mm以上影下日落剪影,船啊飛機都得啦
去M43 fb group 搵下,好多

鏡頭太多,放假影相日子太少
發覺冇拎過支40-150黎掃街,多數都係打蝶打蟲
有無巴打可以分享吓live composite嘅相 最近先學用呢個function
Live composite十大相機發明之一

仲未研究, 其實依個mode有咩用
用呢個mode, 可以開住live view長曝,但係相機會淨係曝有光轉變嘅地方,黑位唔會變光,變相可以長曝到滿意為止。

[url]http://songmatin.blogspot.com/2016/07/livecomp.html
[/url]

認車軌,螢火蟲,煙花,流星,完全唔駛技術。
咩機先有
又唔好講到唔洗技術咁,大把人用livecomp影出黎成pat屎咁 , 至少基本功一定要有

佢只係代替左後製姐
用 em10 iii,livecomp點較光圈 EV
睇你用咩MODE, AP MODE 好似只可以較EV, M MODE EV 係自動,其他自己較
很抱歉,您所查詢的網誌頁面不存在。
聽晚去山頂影夜景試livecomp. 功能先

買左em10iii 都未用過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞