連登巴膠怒屌大嶼慈善老闆暨坐B線感受難忘體驗專區

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
龍運咁多車曬緊太陽早排又調人過九記,咁不如食埋呢條水
聽朝同大家報告下客量
到底行觀繞全程碌50係咩心態

14班撚樣係碌嫁
喺土瓜灣上路同11X鬥碌
第一
你都識講好快黃轉紅喇仲想卡佬去?
一黎係有白鴿籠嘅燈口
二黎前面去向未明 唔知夠唔夠位
三黎繁忙時間 凸條尾出黎塞死埋對面方向點搞?
呢單野衰你預時間太憫咋掛

第二
74D塞迴旋處入apm 你搭個架14落隧道直去創紀你洗撚驚走車要跑咩

第三
時間上唔係幾明 點解你講個部車1分鐘就係觀碼駛出法院?
變左直梯網霸權
NA

因航城>T1>Kong Pig O
直梯網都好耐冇更新
270B將於2018年12月30日轉為全日服務,九龍既總站延長至奧運站,服務時間如下:

往奧運方向:星期一至五0600-2230,15-30分鐘一班;星期六日及公眾假期:0600-2145,20-30分鐘一班
往上水方向:每日1000-2325,20-30分鐘一班

另增設平日下繁3班深水埗起載班次。

http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/thread-1103950-1-1.html

佢停低路口/燈口白線前果陣仲係綠燈,前面巴士站仲有大把位,佢似係專登唔過去,然後就轉燈,咁樣明唔明?

而後面啲時間只係大約,我只係最深刻1825埋站,1826駛出二線,然後路口見到74D

我就係怕追唔到架74D,因為走咗要一個鐘後,我又唔想搭74X轉車或行返去,我試過同一個站,有時架車好快就到,有時可以塞APM塞好耐。,所以我先至跑
真係屌你老母,個網已經出晒警告叫你班友唔好抄料出去,班巴膠仲未識死,而家搞到全世界非資深冇得睇

荔腸又換車
608落山道站有魚以為可以同106一齊叫兩飛
個佬問一問佢去邊魚話「太古」
即刻語重心長講「唔係呢邊呀~~~過對面行翻去木廠街尾呀~~~」

喺臨華街站有柴小白領同事攞住個QR code (應該係用嚟記錄行車時間?)
仲同個佬吹水:「慢咗喎!
卡佬:「塞車呀大佬,觀繞落嚟幾慘先得架!」
(事實:由九龍貨倉到過Megabox燈位用咗7分鐘,加埋常悅道畀架297頂住搞多3分鐘)

p.s.承啟道啲燈比我想象中耐+多,由天寰去翔龍灣用8-9分鐘
以為承啟道係一條直路順住去三四分鐘搞掂個隻
終於等到轉全日, 到時要去搭返轉
雖然同我以前寫故事嗰條270B好大分別, 但可以去攞靈感update一下個故事
2ac
我唔係2ac
邊有佢咁勁
608過megabox去九龍城得3個客
隧道費都唔夠比
我寫嘅係《270B》
《70英雄傳》係2ac兄續寫嘅作品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞