覺唔覺台灣youtubers完全虐殺香港youtubers?

163 回覆
68 Like 302 Dislike
人口差距咁大 香港根本冇得做
而且當你搵到錢先會慢慢改善影片質素
但喺香港搵唔到錢
啾啾鞋認真有睇,學到唔少野日,高質
講真字幕好緊要,睇都睇得舒服d,又可以拓展海外市場。不過起碼要台灣咁多人睇先得,香港個d打埋字幕應該搞唔掂。
屌你Ming 仔呢?
覺唔覺香港人又要認屎認屁 有又屌冇又屌嘅心態完全虐殺哂所有創意?

有啲新嘢就係鳩啲架啦 郁啲又話人垃圾 又話人小學雞 根本冇人支持 到依家真係冇啦 又話俾人屌打 根本就係你班人睇到人地有少少名氣又唔抵得 喺度冷嘲熱諷 扼殺創意 老實講 邊有人一做就高質 邊有人一做就pewdiepie? 你唔好同我講pewdiepie啲片生出嚟就高質呀 我真係屌你老尾

最撚勁係 人地駁你 話咁叻你做囉嘅時候 淨係識講 一定要識跑馬先可以講馬? 識踢波先可以講波?呢種冇料又扮撚哂嘢嘅垃圾言論

講真 當連香港人口中嘅垃圾支那人都識得撐自己友嘅時候 香港人自己有啲咩?
垃圾
因為有雞所以有蛋,所以先有我呢隻雞
支持你,又話我
好啦 鐘意你
當肥翔流㗎
素你老母質 屌你支那仔
Happy konger真心高質
劉馬車
不過祖國唔要你
垃圾打垃圾
你睇埋我果份
聖結石雖然低質
但佢老婆幾正
上班不要看 nsfw幾正,有成個studio同團隊去拍,質素一定好啲,個老細近排仲當選埋台北市議員
btw,香港同台灣youtuber個人口市場都唔同,點比。好多香港youtuber仲要做part-time去支持自己拍youtube,畀啲支持啦
老吳>>> 奶共達
大j
波子哥哥
ricko 唔好睇咩
雖然我覺得自己人唔應該踩自己人 但係呢香港的youtuber呢真係唔掂,個個以為自好型好索,但香港人有個特性係笑鳩自己人,唔識自嘲一下, 講嚟講去又係三幅被一係開箱淘寶,美食探究,美妝,打機片同廣告,只是換湯不換藥,香港真心高質有 whizoo mingjai 熊仔頭 和間歇式高質有笑波子大J Mira ar ho, 忽然間一條片高質和把聲七到O的屎萊姆,我真係諗唔到有邊個高質啲,同埋香港嘅環境好唔可能畀youtube呢個行業發展 ,個個一係睇韓國娛樂一係睇 tvb,仲有嗰班OO後先睇埋啲戇鳩片 佢哋拍埋啲垃圾迎合佢哋嘅需求, 不過近排蛋記好似 將佢旗下啲星變做youtuber發展, 感覺會帶來生機掛, 但我真係好唔明點解要洪卓立黐埋嗰啲辣殺, 完全係害佢, 次撚次影相影最後 佢應該企前排, 一張係咁兩張又係咁 同埋嗰班呢最鍾意圍喂喂 佢哋全部啲思路差唔多,顯冇乜創意囉! 唔該盡力谷嗰幾個有機嘅,唔係簽埋啲冇撚用嘅垃圾!雖然大家都係同埋啲差唔多嘅嘢 但好多都好高質有知識性, 唔係好似香港人咁淨係講食買玩 同埋呢佢哋真係好愛護佢哋嘅地方文化 好似蔡阿嘎咁佢啲片會教與講台語 有時捐十萬台幣比嗰啲弱勢社群 雖然唔係多但係會做顯得佢關心社會和保護文化,上班不要看同白癡公主真係好好笑,joeman和阿滴真係知識型 佢哋會好仔細去描述或者教學嗰件事 唔係好似嗰啲美容youtuber咁亂鳩形容, 嚟嚟嚟去都係嗰幾個形容詞, 咁垃圾都有好多嘅即係小玉放火,聖結石嗰啲呀 人哋起碼都很做show去佢做慈善啦, 同埋佢哋拍片係實施一啲好瘋狂嘅諗法真係比香港嗰啲呢墨守成規好睇, 台灣youtuber啲片唔係啲質素唔係個個都咁好 , 但係人哋高質嘅比例偏高囉 加上大婆台同班youtuber啲關係搞到咁撚薑, 根本嗰班垃圾高層 唔願意接受新事物 嗰啲好心六七十歲嘅阿婆退休畀啲新人上啦 最後咪搞到好似而家咁嘅田地囉冇人睇 淨係點樣叫賣廣告都冇顧過個節目質素 淨係搵啲 食嗰啲 大陸鯇魚魚生 同埋流浮山生蠔刺身 所以日日比人屌 開埋嗰個乜嘢垃圾大大 channel, 買埋啲垃圾廣告! 其實佢哋唔係冇試過合作㗎只不過畀條垃圾高層同埋班白痴'老'前輩ban鳩哂,可能汪阿姐真係講得啱唔好咁多山頭文化, 先可以令成行有啲改變 唔怪得人哋走去睇台灣嗰啲youtuber㗎, 但係作為一個香港嘅觀眾 真係希望佢哋為質素而拍片唔係為賺錢而拍片 即係我明白你都要搵食 但係可唔可以賣廣告有創意呢 例如小花n年前嗰個dove沖涼液廣告係成個有故事㗎 唔係整埋嗰啲假嘅試用片囉 同埋各個娛樂行業都要互相緊扣 先係對香港娛樂行業好囉, 要出啲有質素嘅嘢唔係出埋啲垃圾呃錢呃like!
Sorry for out focus and 1999不喜勿插
professor Powpow
呢個就係分別
高質片自己資料搜集+圖片說明準備好哂
而唔係靠成班人即興9up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞