古巨基討論區(13) 12月中出碟|太空艙|19年4月紅館演唱會

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
課金啦契弟

利申 已經撳定錢
181201 古巨基 Leo - 太空艙 ○ 勁歌金曲
https://www.youtube.com/watch?v=WY8BZ5Rkta0
Ho ball
係佢page po呢張gif會點
暴動
太空艙903 banned
亂世情侶準備
下個禮拜實上903宣傳
係就好
點解
唔上電台宣傳就唔播
EP plug 4首咁多
當年amazing world都係5隻plug 3隻
佢要plug曬十隻吖嘛
分分鐘plug埋勁揪
有mv先plug
無冠?
古巨基新廣東EP《維多利亞 VICTORIA l》將於12月11日推出,基仔話為配合主題,今次專輯封套會用一個仿舊式曬相店所用的相袋設計, 當大家買這張專輯回家時,就會擁有昔日曬相的心情,裏面照片和歌詞集會印製成3R相片,似足從前,大家拿到沖曬好照片,拎返屋企大家一齊睇個種開心感覺。

他走遍香港大街小巷拍新EP封面及內頁照,基仔話:「今次係香港故事為題,我特別揀咗一啲陪伴香港人成長嘅生活場景去影封面相,包括街市,大牌檔、涼茶舖、屋邨士多、機舖、金魚街、電車等等,影相嗰陣好感受到香港人嘅人情味,好似有一日去街市影買餸相,好多叔伯姨姨當咗我係仔一樣,跟住個個都要影合照,結果搞到成個街市啲人都走晒嚟大合照,真係好熱鬧!街市外有幾輛貨車在上落貨,那些哥仔見到我竟開大唱機播《愛與誠》和《友共情》,當下覺得充滿人情味,令人暖笠笠﹗」

當中喺南山邨撞到一班大學生,原來佢哋讀電影,將來大家都可能有機會成為同行,傾得開心起來,就順便邀請埋佢哋一齊影相。

讀書年代基仔好鍾意打機,回家放下書包換件衫,第一時間就衝去機竇排隊等挑機,至今機竇已經幾乎執晒笠,他說:「好辛苦先搵到一間,入得去當然唔止影相啦,我有玩吓回味吓,當我行過去換大餅(港幣一蚊),佢畀個膠袋入住袋一蚊銀畀我嗰一刻,我真係有啲感動由個心出來,好似時光倒流幾十年返番去細路仔年代。」
明年4月將會喺紅館開騷嘅古巨基,今日宣佈門票喺呢個月嘅18號優先訂購,基仔話今次喺rundown同製作上都會有新改動,不過詳情要賣吓關子,留返開完會先再公佈。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞