[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列(6)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
即係大成功都要收皮
白銀: 睇嚟今鋪真係停晒電,燈同暖氣都冇晒。同埋有冇睇錯,出面應該冇晒人嫁,冇啦啦d車燈開晒嘅,又有爆玻璃聲,唔係又有d咩怪事發生阿?大家有冇興趣出去望下咩事,反正長此落去係到等都唔係咩辦法,又有個唔知咩野係到殺人,襯重有力氣應該去搵下有冇其他逃生方法。
洗唔洗試爆埋個水晶球先出去?
==========================
場外
而家出去都係要1回合1d3血?
同埋想知場內冇暖氣有冇咩負面效果?
下回合你會知
而家唔講

鳥海想起了平面圖上冬甩鋪中有R標記的地方,想嘗試尋找。

場外,冬甩婆有句「“哦,棒極了!”櫃檯裡的服務員嘟囔道」

但係咪有人搜過屍剩係搵到條匙?係既就唔搵多次

同埋時間無多,水晶球組諗住點?
場外
衝去爆左水晶球先啦
場外
水晶球組係咪可以隨時爆波了?
差人搵滅火工具以防萬一?
你地係廚房爆阿嘛有冇記錯
咁我入廚房搵滅火工具了
白銀知道教主他們準備以火加熱從而破壞水晶球,但聽說水晶球內部是下著雪的休息站模型。恐怕有機會影響現在身處的休息站,有見及此先找到滅火工具以防萬一比較安全。
白銀以手機電筒協助,前往廚房偵查尋找滅火工具。
rolls 1d100 = 11 #尋找滅火工具
鑒定成功
你在廚房的角落找到了一個滅火器
可以
Dio跟住教主
杜格上回合搵到麵粉 拎住d粉過去搵教主
鳥海想尋找R字標記的地方,要唔要擲?
有兩個R,你去邊個?
冬甩鋪果個
鳥海嘗試去尋找地圖中的R標記
但發現只係一間普通的雜物房
連鎖都沒有鎖上
差G,除富,教主,小智未行動
場外
搵到滅火筒喇
搵人拎去教主果到啦
教主嘗試開啟煮食爐
但發現沒有任何的天然氣噴出
亦由於斷電,煮食爐根本沒有火花能產生火焰
個滅火筒係廚房搵到GA MA
依家點火儀式咪係你隔離起緊
打火機+粉 真係要粉塵爆炸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞