[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列(6)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
白銀: 嘩 隻野冇啦啦又唔見咗 都係唔好理佢住
出面好似有煙傳嚟 話唔定邊到著咗火 可以用呢個機會加熱打爆個水晶球喔 要盡快行動了 又冷又黑又火燭 一陣都唔知會唔會漏水同地震添

場外
有冇方法直接搵邊到起火 定要一個個地方試?
地方的鳥海需要找個伴

如果搵隻雞出黎做人體運動可唔可以當取暖成功回血?
射完就連最後果一滴血都射埋出嚟

85app,法官大人,屌定唔屌
精神分析/心理學可唔可以令到癲咗嘅人正常
在游戲中,單獨的精神分析幷不能加速不定時瘋狂的恢復,恢復需要 1D6 個月的系統全面(或者相似的)的照顧,而精神療法只是構成了其中的一部分。
對于這個技能的成功使用允許一名角色處理他人在短期內的恐懼症狀,或者看清錯覺的真相。在游戲中,這允許一名瘋狂的調查員在短期內免受恐懼或者狂躁的影響,例如允許一名幽閉恐懼症患者躲藏在掃把櫃中十分鐘。同樣的,一名角色可以進行一個精神分析檢定來幫助一名處于妄想中的調查員在短期內看破幻覺不受影響。

角色卡個精神分析咁寫
姐係判定成功可以之後1~2回合冇事?
但過咗會繼續癲埋淨底嘅回合?
sorry 今日唔係好得閒keep 住追
富仔1d100=59 1d3=2
小智執起鳥海手丟在地上的火機:大叫咪做垃圾蟲啦
場外:仲有碎布,燃料黎,可以維持2回合
場外
依家情況係全場有冷凍傷害
冬甩店冇事 火警係虛驚一場
冬甩店地下有由阿婆衣物搭既爐等點火?
火警唔係虛驚
應該係遲早燒入黎
我見佢打掉左火機同煙出黎
btw總之執晒佢掉果d出黎啦
係阿 kp提示都話
火勢將會快速蔓延
到時休息站將會不能逗留
只不過而家未確定到邊個位火燭
即係我地要燒波最快都係自己透爐?
我上面問咗KP有冇技能可以即刻搵到邊到火燭
等覆
但如果冇的話而家手頭上有晒料都係1ROUND起到?
起爐,搶波,扔粒波落火,打爆佢,應該要4個行動

仲要KP比咁做先得
冇話一定要同一個人做晒ga
啱阿 但鳥海行動咗
2個癲緊 教主重要未丟波出嚟 (?)
當加熱都要時間 當起碼要2~3ROUND啦
你地手頭上仲有5個人,自己考慮分工合作喇,同埋你地可以試下拎唔拎到個波先諗bbq
但問題係呢SET行動次序要點搞
而家火機同助燃物係小智手上
咁需唔需要搵人執個波交比小智
再由小智點火燒呢
而執同交呢兩個動作計唔計兩下行動
定或者小智直接行去個波果到點火?
等KP出嚟主持了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞