[IOS/AN] 足球小將翼Dream Team(22)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

足球小將翼Dream Team
問問題前請註明日版/國際版方便巴打解答
Q&A
系統/關卡/任務篇
Q: 點刷首抽
A: 跟佢步驟會去到0石抽野畫面,抽完唔岩心水可以揀黃色重抽,至小抽到SSR

以上視為假首抽
真首抽可以係用佢派嘅石單抽幾次,或者儲夠50石十連
假首list

Q: 第三個點樣拎?

A: 一位球員帽子戲法

Q: 唔識分手動,自動,半自動
A:

Q: 點解有石都唔比抽
A: 因為佢有分夢球(有償)同夢球(無償),分別就係課金石同免費石

Q: IOS點課金?
A: 最簡單買itunes卡,或者申請張JCB信用卡

Q: 覺醒書/錢/教練星期幾打?
A:

Q: 肥料關幾時有?
A: 公告有交待時間

Q: 連㩗個任務點解?
A: 去game setting,揀連㩗

是但㩒一個綠色嘅連㩗左佢 (等同綁定ac)

Q: 係關卡見到挑戰狀xxx又入唔到去

A: 呢個挑戰狀係課金買的。 手持挑戰狀可以share比盟友一齊打,半場就完,獎金獎品非常豐富!

Q: 點樣轉波衫?
A: 較陣容個度有個波衫圖案,可以set主場作客同龍門衫。

Q: 每日任務見到有個可以拎1石,但又唔知點做

A: 佢意思係完成下面個幾項任務,就會拎到。通常係打紅劵,打故事同友情抽個d。唔識做可以禁隔離個“挑戰“帶過去

日文翻譯
轉自巴哈
球員
スタミナ Stamina (體力,出技用)
オフェンス Offence (攻擊)
ドリブル Dribble(盤球)
シュート Shoot (射球)
パス Pass (傳送)
ディフェンス Defense (防守)
タックル  Tackle (搶截)
ブロック  Block (封阻)
パスカット Cut pass (攔截傳球)
フィジカル Physical (體能)
スピード Speed (速度)
パワー Power (力量)
テクニック Technique (技術)
守門員
セービング Saving (撲救)
パンチ Punch(手鎚)
キャッチ Catch(接實)
卡片/角色/技能篇
Q: 開局抽乜最好
A: 因為會送一隻志偉,所以不建議志偉開局
暫時綜合巴打意見,最好開局係真首抽到限定+龍門

Q: 限定係咩黎?
A: 限定有分兩種

留意番上圖係月尾限, 下圖係月中限(日文字唔同的, 而且月尾限角色有自己大頭係背景)
主力留石抽月尾限, 月中限適合重課/有愛人士

Q: 勞比杜 賀茂 吉良 見上有乜用
A: 前面三位都係加額外數值 見上用黎升龍門(類似pad蛋龍)

至於點睇球員加幾多係max

Q: 咩係覺醒?
A: 簡單黎講SSR>UR,SR>SSR,只可覺醒一次

Q: 咩係能力上限突破
A: 當UR升滿lv,教練後,可以突破原有能力
有100點可以分配(龍門75),每項能力最多加25點
則係能力加1000
即是可以分配最小4項能力去到上限
素材就曜日關打,分屬性,日本定海外

Q: 點樣快速賺150金幣換ssr劵?
A:唔好就咁賣走抽番黎既sr卡,將佢地升滿lv再覺醒,賣/食左去就有15金一隻(原本1金),做10次等交換所更新見到有得換就可以換到1張 (total有2張可以換)。順便一提賣/食ur有30金。

Q: 見到志偉泰萊個d識出雙人技,有咩條件?

A:長按睇球員技能個陣,有d會有兩個公仔就代表要個個人同場先出得(再長按招技可以睇到要咩人同場)。扣體力只扣出技個個,同場個位唔會扣。

Q: 咁招技寫住sp又代表咩?
A: SP代表招技有特殊效果,都係長按招技就睇到。通常都係3款:吹飛,角度無視,距離無視

連盟篇
Q: 咩係連盟?有咩用
A: 連盟功能個人7lv開放,功能如下
-同連盟嘅兄弟一齊完成任務,賺綠幣
-夠一百綠幣可以射六格,獎品豐富
-大獎綠券抽期間限定球員
-捐錢比球會,提升回報或加球員數值
-開場同連盟兄弟一齊打關,一人體力四人回報

-請善用連盟內置聊天版同盟友聯絡
-退盟要冷卻24小時先可以轉會

Q: 點加副團長/轉讓團長(For連盟團長only)
A: 連盟裡面役職任命,中間係任命副團長,右係轉讓
咁快又一個post
轉載

月尾限list(截至10月)

月中限list(截至11月)
盟戰電腦真係好撚on99
交交交都唔射
單刀都要交橫
全場0射門

直接限火野轟埋都入硬啦
對住18威

自動嗰陣當個波係炸彈係咁傳屌佢
好想要隻限葵或限肖
限史都幾頸,射門高
30石中黑豹 速前鋒宜家多到用唔曬
新手表示好難儲石 有30石就抽
咁就注定失敗
尋日新開小號ac一抽就中尿布
抽法國困個好 定留石等月尾?
你力隊速隊係咪真係缺佢兩個?
如果唔係都係留月尾啦
得3%其實係有啲伏 抽得要有心理準備
岩岩又射左50石落海
唔 真係好難講 佢勁真係勁
但宜家真係好多勁速前
黑豹 尿布 限強 墨龍 黎緊都肯定有速龍馬
點樣出佢地都好頭痕 仲要餵黑波
我中左就冇咩資格叫你唔好抽 只可以提你諗多一步
普池嘅野 過一排就中番晒
我諗佢係想要拿破倫 宜家啲波衫版
係咪真係再出都唔知 唔抽到時冇又dup春 又真係勁
係好糾結
新玩未有方向既話, 連屬性都未齊章既話
就最好等月尾

不過我就想中下力比爾
還掂我都唔多玩技屬, 下次月尾應該係技屬

呢隻我波衫力比爾係勝在力隊雜國既話
個團技有用
不過其實過第日中普通pool隻力比爾日我都接受到
唔係引你 我都想中所以每日1石妹緊
隻力比爾係好勁嘅 放係防中位 一傳真係冇邊個cut到
2萬幾傳呀大佬 passcut又勁 普通pool力比爾係射勁
但力隊都唔缺射手啦 係用黎夾限拿破倫姐
一日好難中
同埋特價先課8蚊果D

宜家速力混合
抽中左力屬既比爾就明正言順玩純力
就算係普通pool果隻, 都係搵佢打中場, 有加成10%都唔算差

中到波衫版就肯定用佢打DM
剩係個團技都益左限利雲限奈布倫
所以先搏下抽抽
不過都預左唔中, 次次都係50-150石咁抽
由月中次滕抽波, 月中松, 月尾泰來, 18pool復卓, 森崎pool
都冇中過想要既野
一抽入魂同一炮多響永遠唔會發生喺我身上
其實追邊一個角色 真係睇你點組隊
如果你話冇限史 冇上個月隻荷蘭橙
連18牛油都冇的話我就唔建議抽lu
睇好多油王片千幾石最後都要單吊
最後只係睇你有冇決心追到中
仆你個街忍唔到手,法國pool150石4次10抽射哂落海0ssr 說好的3%呢
3%係好低喎
40隻點都出一隻掛
以後啲3%pool都唔再抽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞