封辭職信個抬頭應該寫邊個

17 回覆
1 Like 3 Dislike
是咁的,我今日向直屬上司提出辭職,佢同意咗。(我喺Whatsapp 提起,因為我係part time,唔係日日都會返工,上司亦都周圍走,間唔中會喺舖頭出現吓,我一個月應該見得佢一兩次)跟住我就話交返封辭職信俾佢,問佢近排會去邊間分店,我送去俾佢。咁佢就叫我交俾office嘅HR同事得啦。搞到我依家唔知點寫封信個抬頭好。
抬頭寫柒頭
收野呀
dear 19 boss
咁又唔係幾好嘅。 上司都幾好人。
同埋我平時返開禮拜六日,但office啲人禮拜六日又放假,我應該要搵個平日特登走去交封信
敬啟者囉 樓主無讀過中文?
中文: 敬啓者
英文: Dear Sir/ Madam
Dear Manager
基本上你quit得對方都唔會太在意你封信點寫
thank you Sir/Madam
冇時間就寄信返公司比其中一個HR dept 同事收,可以寫比HR 呀姐或者寫比同你熟嘅HR同事 (記住加多個email比HR,以防寄失),過2日打去比HR confirm 收唔收到封信。
to whom may concern?
柒頭:

是咁的,我辭職
因為要一個月通知,所以十二月廿四係我最後一日
唔該

屌拿星
小柒頭
有需要可以俾埋英文版你
上次都係咁辭職
寫完敬啟者下款之前無加此致某君咪都係錯
想睇英文版
人事部lo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞