[PC][武俠撚]河洛群俠傳 [3]

829 回覆
3 Like 1 Dislike
要日頭偷個男人先有 夜晚得兩把劍
睇本書價值, 4垃圾換1咁上下
0%都有機會偷到,我試過0%兩次偷到血刀
斗轉星移要用嘅離合參商要1萬,但一本普通書先1250 ,你要前期收顏書玉應該好難換下,好多書都係一千零一本換左就無得升佢相關嘅武器技能了
其實我都係收左佢先,但又想換離合,所以用左半粒鐘揾 item code 改 save,改多幾本野球拳來換
唔信咪自己喺隔離房跳入去睇下囉
其實最開頭有整過

但玩到一半先知短兵今集咁on9 無扇用 輕功又無撚用

俠客有玩過閃反流扇功 幾得意 今集閃反得獨孤九劍 好無feel
河洛應該會係DLC到加掛
唔知點解我跳入去得一把劍
根住偷完中BUG第二日去兩個人都唔見晒
搞到又要LOAD過
揸扇再著番套書院裝有feel 嘛

竟然 我仲以為腿功得暗香凌寒
最強獸王係咪雪影 勁過其他個D好多
玩到二周目多咗好多發現, 好多嘢一周目都無做到
6系雕像係對應返6個唔同嘅角色
例如係拙系雕像(拱石村東南邊沼澤爛屋入面搵到)
呢度就需要練勁隻段狗, 要段家心法, 指法同劍法都要練滿, 仲有六脈內功
同埋段狗隻人拙系嗰版要練滿, 去到雕像就會觸發到武學障
打一個70LV嘅和尚, 非常難打, 識出六脈神劍, 大範圍加高傷
打贏咗就可以找到紫色嘅六脈神劍武功
其他雕像對應咩角色就自己GOOGLE吓
會打到先天功, 斗轉星移之類嘅武功

另外地圖左上嘅位置, 即係做第一次搵張君寶嗰度, 打番僧會拎到血刀武功(有機會一擊必殺), 同埋打BOSS拎到血刀, 不過我係想講另一個隨藏支線,
做完番僧個任過幾日再返去望隴村, 會見到守官沈澤崎比人圍, 會有番僧BOSS加慕容龍城喺度, 會比選擇你幫唔幫沈澤崎, 因為佢身上有一把匕首係關武穆遺書事, 你幫佢嘅話佢會帶把武器返朝廷, 後面無嘢玩, 唔幫佢等佢死咗之後摸佢條屍就會拎到把匕首, 但係我好幸運地無觸發到劇情, 先摸咗佢身上把匕首先再觸發劇情幫佢打退班撚樣, 大概係唔同嘅方向入村就做到, 然後拎把匕首去比鐵匠拆, 會開到地圖, 之後點做就GOOGLE會搵到, 拎到武穆遺書好似係全能力+5, 後續有咩用就未知

我二周目係玩邪線嘅, 奶媽主線揀咗救佢個女, 諗住之後玩石鴻圖, 之後一直返去衙門都唔見佢, 拉唔到佢入隊, 後來行行吓臥龍村入咗杜府, 喺門口見到奶媽, 佢唔再SO我, 玩邪線其實都幾痛心, 又要推奶媽落地獄, 又要整死張君寶, 一世富貴酒莊又要整死三郎, 講返杜府, 入到社府先搵到石鴻圖,
然後上二樓第一間房發現有個暗櫃, 個密碼係2314, 唔得就試吓2413, 拎到鎖匙開埋暗門等到夜晚就會見到杜夫人(奶媽係原配, 後來比老公飛咗)喺度SM無著衫嘅杜先生, 個畫面好撚好笑
再有啲咩先再上嚟分享
李嘆果本黎
正皮左
之後分享多啲
玩邪線真係好矛盾 就算只係石家莊果個搵女任 去到見到個血飲佬 都好想打柒佢為果兩個人報仇 但我最後都係放過左佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞