[PC][武俠撚]河洛群俠傳 [3]

829 回覆
3 Like 1 Dislike
話說STEAM有個好大既PATCH更新
188.5MB
終於
有時打緊果陣時lag到仆街
但又冇得sace 冇得走 真係吹鳩脹
Save
1.襲擊
在此版本中,玩家可以對大多數的NPC發動「襲擊」指令(預設為G鍵),但玩家必須選擇「煉獄」難度重新開始進行遊戲,
襲擊成功的話可以從該NPC身上奪取部分其所有物,某些NPC也可能因此永遠消失在這個世界上,這個結果可能會造成部分劇情卡住或是必須等待該NPC重生的情形,還請各位玩家在進行襲擊前三思。
2.遊戲難度選擇功能:
依據創角問卷的選擇,可決定遊戲的難度。遊戲難度分為簡單、一般、困難、煉獄四個等級(現行遊戲版本為一般難度)。
3.江湖傳言功能Ver 1.1:
每天早晚8:00各有一次觸發機會,目前事件種類有:
隊友各種能力成長(不包含感悟)
十大善人各種能力成長

好多野更新
回合制定點

利申15年已經有玩金庸無雙
回合制戰棋RPG
YES, AP模式
始終未有流星蝴蝶劍個水平
想玩流星蝴蝶劍個種可以玩天命奇御
都唔錯
更新完畫面好似靚左 唔知係咪我錯覺
岩岩見到ESC任務個到可以自己較冇提示
依家有分難度既咩?
岩岩更新完有 原本個D一律變左普通
更高難度既話要重玩先揀到
重開save玩煉獄二週目
即係本身問卷 江湖環境果條係冇用?
唔知 你重開一隻睇下咪知
BTW 唔知點解我普通難度一SAVE就變左簡單 有冇人都係咁??
唔想玩簡單
修好左放養bug未?
想問仲有冇愈玩愈lag要重開game既問題
我其實買左但未開
2.遊戲難度選擇功能:依據創角問卷的選擇,可決定遊戲的難度。遊戲難度分為簡單、一般、困難、煉獄四個等級(現行遊戲版本為一般難度)。
困難模式下,可入隊角色增加為5人
煉獄模式下,可入隊角色增加為6人
煉獄模式下,為增加難度,任何一個戰鬥中的不可操縱夥伴(藍色血條)死亡即判定為戰鬥失敗.獸王離場也算是失敗,所以選擇獸王稱號時須有一定的信心在獸王離場前獲勝.
煉獄模式下可襲擊 Npc,遭襲擊的Npc會在一段時間後(預設為3天)重生
煉獄模式下,獸王初始存在回合數增加為8回合
角色成長時,依照不同難易度,分配到的經驗值不同
※不可入隊角色
簡單:0%經驗
一般:90%經驗
困難:180%經驗
煉獄:300%經驗
※可入隊角色
簡單:100%經驗
一般:50%經驗
困難:0%經驗
煉獄:0%經驗

睇唔明,即係困難以上程度入隊角色分唔到經驗???
定其實佢個說明調轉左?
煉獄幾吸引
想挑戰下難度
應該係煉獄模式未入隊而本身可入隊既角色就分唔到經驗
咁上面不可入隊既角色又分d 咩經驗?? 敵人300% 經既意思??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞