[PC][武俠撚]河洛群俠傳 [3]

829 回覆
3 Like 1 Dislike
唔會 藍血冇事 綠血死先會完場 除左某一兩場
試下開game煉獄,未出山洞 秒速 被殺

D難度set得好怪
變左困難
都唔好得幾多

行街撞到狼 都打得好辛苦
山洞唔洗打既
求鳩期一隻獸王都一野打你接近一千血
山洞一開波走靚位等出技就過到
之後打藍衫女又係等個阿叔打就得
輕鬆
做完金瓜貢茶 之後幫阿克捉雪鷹
番茶莊唔見呀伯觸發木府個任
唔係bug左呀麻
煉獄 第2場 唔夠輕功 附近果2隻黑衣人直接黎打我 頂唔到死...可以點搞
煉獄我諗應該要隱藏角色先打得羸
用小蝦米難度太大 要研究好多野 行錯小小就GAME OVER
個檔轉左簡單D人廢到嘔
轉左難度既直接開 notepad 改返難度就得
之前d bug開save 檔 改下就搞掂
但我想問大研鎮同和尚捐錢之後係咪仲會有劇情
我捐咗10之後好似話夠錢起寺廟 咁應該會有劇情/任務?
但係邊到起? google過但都冇講到呢樣嘢
改存檔
唉都唔知關唔關我跑任跑太快事
我二周目幾乎0支線 狂跑主線做段狗 奶媽 同射箭仔
打算做曬要正值既先轉邪
點改
搵到了

更新後由普通>簡單,只好手動改存檔, 玩了一天都沒異常:steamhappy:
e.g X:\Steam\userdata\XXXXXXXX\952860\remote\Manual001.save
用notepad 搜 Difficulty , 0=簡單 1=普通
得左
比蔘王山首領一招5k dmg 收左皮
我都得左,多謝你
其實應該幫邊邊會有多啲著數
應該無乜大分別掛
試下困難 難度比較適中
普通都過易
正確!我一俾人改左做煉獄都屌哂鬼 跟住一改就得返
btw 我靜劍人物過左書院任無攞離商參合 都係咁改返出來 隻game真係一行錯就無左啲重要野 又無提示
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞