[新手/穿越]執房嗰時搵返部Sony Ericsson推蓋手機(2)

992 回覆
93 Like 10 Dislike
卓行
好sweet
冇睇3日又追返啦
甜到漏
無錯 係對象嘅問題啊
勁眼瞓 盡量更 更唔切大家唔好打我
又甜吓大家
敬請期待
點解會咁覺得
甜死你哋
會唔會太sweet
個感覺好似芯言講白左話同師兄無可能之後,佢地對話嘅曖昩程度又強左同浮面左

不得不再讚下樓主
出得好慢添 可以儲幾日入嚟睇㗎

過獎過獎 鍾意睇就好
有人在嗎
Hi
96.

「做咩咁好興致行咁遠食日本嘢啊?」

殷殷挽着我的手臂,邊走邊問道,而卓行和阿寶早已拋離我們。也好,日本食店總是有很多人排隊。

「卓行話好肚餓嘛,食定食最飽啦。」

「喔...卓行肚餓,明晒,哈哈。」

「做咩笑到咁衰㗎你,明你個頭!」

殷殷不懷好意的看着我,我就知道她想說甚麼。

「咁啫係你而家同卓行點啫?師兄你又拒絕咗喇,無嘢阻礙你哋啦?」

「其實正確啲嚟講我又唔算拒絕咗資逸,自然而然就...唉好複雜,反正...」

「咪叉開話題啊你,重點已經唔係師兄ok?快啲講啦,你哋點㗎?」

「無啊,咪咁囉,都係咁。」

「由得佢,唔再進一步?好明顯卓行對你有嘢啦,都唔知你哋兩個慢吞吞做乜。」

「我唔係無諗過,不如主動少少啦,但又唔知點開口。」

「嚟緊你生日,睇吓佢有無表示啦,無嘅話,你就主動出擊!」

「ummm係囉睇定啲先,而家順其自然,有時我都覺得幾好,嘻嘻。」

「發姣啦你,之前仲話我,你笑得仲衰過我!」

我們在街上大聲笑,惹來途人側目,便急步逃走,不知不覺就來到店前,卓行和阿寶早已等着。

「兩個八婆做乜笑到咁大聲啊?」

阿寶八卦的樣子,比我們還要「八婆」。

「咁你一定係八公啦,關你鬼事啊?」

跟阿寶相處總能激發我的毒舌個性,跟他吵架就是日常,也是我們最舒服自然的相處方式吧。

「而家啲同學真係好無愛囉,關心你又唔得嘅,咁叻我哋分枱坐啦!」

「無人想愛你啊唔好意思,咁卓行同我哋坐,你自己行埋一二邊啦。」

「食屎啦你!」

阿寶惱羞成怒,一手拉着我的馬尾,我立刻叫了一聲,捉住他的手企圖弄開他的手指。怎料他加重力度向後一扯,我整個人差點就跌倒了。

「喂,小心啊。」

卓行拉着我,只見他黑了一張臉,好像很不滿的樣子,阿寶亦識趣放手。

「最衰都係你啦何寶軒,幾大啊,玩扯頭髮...」

阿寶沒有反駁,只是朝着我扮鬼臉。然後,店員出來叫我們進內,店內空間小只容得下三桌,所以門口依然有兩三群人在等候。

「好彩你哋早行到嚟咋,腳長係有啲用啊吓!」

殷殷對他們加以讚賞,阿寶十分得意,相反卓行依舊沒有表情,在專心看餐牌。

「我要親子丼。」

「你真係好餓喎...」

我望向卓行,他聳聳肩,沒有回應,自個兒在按電話。

「我要豬軟骨拉麵!」
「我要吉烈豬扒定食!莊芯言差你咋,快啲啦!」

「咁...我要...海鮮烏冬啦。」

殷殷和阿寶對着坐,聊起班中的八卦事,我在一旁默默聆聽,畢竟中四的事我已沒多大印象。過了一陣子,食物來到,卓行終於放下電話,亦不時搭話。

我們快速吃完午餐,免得外面的人等候太久。回程的時候,殷殷故意拉着阿寶聊天,漸漸和我們拉開距離,造就了我跟卓行短暫的獨處時間。

「頭先嬲啊?」

我試探問道,他臉帶微笑,回復原來的他。

「吓?嬲咩啊?」

「你囉,好似有人黑面喎。」

「痴線,我邊有?」

「真係無?有人仲不停㩒手機唔理我哋添~」

說罷,卓行的電話就傳來震動。

「大忙人,咁多人搵。」

「Paula問我啲科考成點咋嘛。」

「喔...」

卓行的手指在屏幕上飛快舞動,一會兒便放下電話。

「做咩唔出聲啊?」

「你覆訊息嘛,咪唔阻你。」

卓行沒有回應,只是用手輕輕拍我的頭,露出耐人尋味的笑容。

「做咩啫你?整亂人哋個頭。」

他並沒有弄亂,我是故意這麼說的。

「阿寶就真係整亂你個頭喇。」

「咁你呢?」

「我係幫你整返好,我幾時有整亂過?」

「講到自己咁好?」

「我不嬲都對你好㗎啦。」

這次換我笑而不語。
好快手 更文喇我
上水喇我
一㩒入黎就有新文
趕完assignment就有文睇
時間啱啱好
太好彩喇你
慰勞你
大家咁夜都仲係到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞