最近睇緊邊套韓劇3

1001 回覆
18 Like 74 Dislike
我都覺得好古怪, 根本唔係宋編STYLE
之前宋編全部作品都係劇情好緊湊, 緊張地方會緊張
愛情位要加甜有甜
唔知做咩今個星期要劇情無劇情, 愛情位又弱得離譜
(其實應該話男女主愛情線就舖得差 )
朴信惠個角色可有可無咁
又淨係識喊
利申未睇最新個2集
無人追緊皇后的品格? 我覺得好好睇,女二好靚
最新2集朴信惠仍舊係閒角 , 不過就確認拍拖 , 不過就鋪排得有啲唔合理
呢對CP 最大問題係無辦法說服我點解佢地會相愛
男主會鍾意女主, 原因係因為女主無條件傻傻地信佢, 照顧佢
EVEN 佢係令細佬生死未卜一個關鍵人物,
但其實對得佢最多, 最了解佢, 照顧得男主最多係小秘書,
甚至為佢死左
到全部人都離開佢, 唔信佢, 佢最SAD 最落泊個時, 身邊無一個人可以依靠, 只得女主一個信佢, 佢先同女主一齊, 咁究竟呢種係愛定只想要個水泡呀, 我睇唔透呀

女主會愛上男主仲離奇
收左100 億之後態度180 度轉曬, 鍾意左男主
明明兩個人無經歷過D 咩, 可以話係兩個陌生人,
男主有病TAKE CARE 佢做好人我都明, 但去到細佬可能死左,
男主係關鍵人物, OK 我當你信佢無殺人, 但都唔100% 無介心掛
仲要已經知道男主講大話一年, 都唔出聲
俾我真係無辦法代入到女主點解會愛上男主

但呢套岩岩先去到一半
仲有成12集
後面除左復仇同千金島唔知仲有咩講
希望唔會拖到爛尾
係因為朴信惠係男主未買佢間酒店個時生活得好艱苦
又要照顧成家 佢個結他夢又因為要搵錢而放棄左
個100億對佢成家生活好大改善所以佢對男主好感激所以有好感囉
但奇就奇左係玄彬主動表白在先 , 朴信惠表白先就比較正常 , 而且以玄彬劇中性格亦唔應該會接受
朴信惠之前都隱隱緊表白左架啦
如果我冇記錯
我覺得男主第一次見到emma就o哂嘴,
仲同女主講其實佢都可以好有魅力,
呢個算對佢有少少好感嘅鋪排。
雖然emma唔係現實世界個女主,但都似將Emma 代入咗女主

然後認識耐咗同了解多咗女主性格就已經對佢成個人有好感。
我記得有part佢講個個女人對住佢喊都係虛假,唔係為佢喊,得女主一個唔同,係真心為佢

再之後經歷咁多野,心靈上嘅依靠得番女主一個,
會鍾意女主已經好正常

女主鍾意男主就簡單好多
係佢生活辛苦時有人打救,之後係酒店發生意外,開始照顧同擔心男主,分開咗果時仲會留意男主,男主仲做主動表白,仲唔仆埋去咩

由頭到尾係女主鍾意男主先,但女主性格唔似會主動表白先,因為佢自覺自己身分地位同男主太大分別

我覺得感情上算講得夠,畢竟套劇唔係愛情排先,已經點到即止
玄彬當時一身蟻又規欠朴信惠 , 咁嘅身世走去表白再拍拖 , 完全破壞晒佢個愛情觀鋪排 , 最正路係默默地鍾意朴信惠直到解決所有事
玄彬當時一身蟻又規欠朴信惠 , 咁嘅身世走去表白再拍拖 , 完全破壞晒佢個愛情觀鋪排 , 最正路係默默地鍾意朴信惠直到解決所有事

你認為佢個愛情觀係咩?
套劇做到宜家,男主心靈依靠得番女主,會唔理其他原因去表白,想女主真正留係佢身邊,我都係覺得幾正常

默默地鍾意可能對後期劇情發展唔match(我9up)
比翻正勳我啊屌你老母
好同意
確實
而且有好多情節拖長嚟做,
一開始好期待,之後好幾集都飛嚟睇
女主遲遲不入game又係敗筆
好花瓶
男一本身愛情觀都有問題
同第一個前妻離婚無耐
又係慣性倚賴左對佢好既女人
先又同第二個老婆極速結婚又離婚
福秀回來了幾好睇喎
劇情簡單 靠男女主角黎撐
俞承豪雙眼真係識做戲
愛情觀被動 , 隨波逐流 , 遇事選擇逃避
冇興趣知兩個前妻發生左咩事
女主唔入game根本注定係配角黎 同女主個妹加阿嫲一樣路人角色
女主個fd更加唔需要出現
女主個fd都唔知做乜鳩 , 人地發左達返韓國關佢乜事 , 觀陰兵又要扮熟跟人返 , 打交又唔夠人打一味吠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞