[I/A] 遊戲王 Duel Link (67) - 繼續KC 盃

994 回覆
5 Like 1 Dislike
一召宇宙智者已經被除外 念力王牌卡住起手牌
巴打
眾巴打相識是緣份
一路走來
有人離去有人加入
唔好為咗嘈交而棄game
大家都中意玩duel links ,方式唔同啫
呢度氛圍ban鳩仆街垃圾自閉,留得耐都知
講自閉嘅咪見一個屌一個
至於尤貝爾係咪自閉,各花入各眼
但dna尖兵就肯撚定係自閉
大家可以辯論自閉甚至大條道理屌柒人,但唔好輕言棄game
留名
講個笑話
lvp2
冇交流=自閉嘅話 2014年起實卡99% deck都係自閉

因為全部都係頭turn set好個場對面就可以forfeit到佢先攻set場

照咁講永火係宇宙第一自閉 龍盟第二
丟張調和落去感覺會再順d
冇上黎一日,一上黎就見到罵戰
以事論事喇,有巴打用過自閉,咁佢之後冇用,咪由佢囉,沈巴係真男人,主動承認,但冇可能要求個個巴打都打篇論文出黎話承認過錯,改過自身喇,打隻機姐,唔洗做到要人格擔保既,雖然呢位巴打都曾經有反抗,但既然佢都話轉左用暗鬼,你亦都冇任何證據證明佢冇轉deck, 除左話信佢真係改過,都冇咩可以做,遲下你打牌撞到佢真係用自閉,再cap圖上黎相信都會有巴打陪你一齊屌

第二個問題,你打輸比個羽蛾自閉,但就入人地數,無喇喇比人屈,比你都燥底喇,將心比己,咁你又真係唔怪得人反擊你wo,雖然佢果句打唔贏自閉就技不如人我都唔認同,唔係每一副牌都有對抗後場既能力

講真我今日用聖騎連續兩場升19都遇同一個羽蛾,第一場仲直接隻蟲放我deck面,搞到卡係18,咁唔通我又棄game咩,明知佢係哂你時間,打到就打,打唔到就直接豪一場比佢快手打下一場好過喇,反正你係有實力既,實會打得返上去
我停咗喺流天類星龍嗰陣所以打後唔太清楚
起碼我而家覺得係dl 依家主流都仲叫做有博弈ge成份
但係尖兵森羅呢技術含量有幾多 當中有幾多交流
大家有目共睹 起碼我對自閉嘅定義係咁先囉
錦base on 上面兩條原則 優貝爾其實差唔多
開場拉優貝爾 等等等等等 等到有鳳凰/計算機
再otk你
咁當然 我本人對優貝爾係零反感 因為你熟左其實都幾易打 未去到啲惡害deck錦乞人憎
應該咁講 分佢黑唔黑人憎

即係有d deck你見到係會即刻執deck搵第2個打

黑人憎deck例如dna尖兵 以前d傳統level b重力網消血 你可以叫呢d"自閉"

但有d唔係"自閉"嘅都好撚黑人憎 咩遺式/發條呢d頭turn可以搞到你0 hand 我見過人實卡打 一見到對面開儀水鏡 執deck坐去隔離檯打

所以好難話分邊d係自閉 因為根本好難去定議 分佢黑唔黑撚人憎就得
冇交流=自閉嘅話 2014年起實卡99% deck都係自閉

因為全部都係頭turn set好個場對面就可以forfeit到佢先攻set場

照咁講永火係宇宙第一自閉 龍盟第二
我停咗喺流天類星龍嗰陣所以打後唔太清楚
起碼我而家覺得係dl 依家主流都仲叫做有博弈ge成份
但係尖兵森羅呢技術含量有幾多 當中有幾多交流
大家有目共睹 起碼我對自閉嘅定義係咁先囉
錦base on 上面兩條原則 優貝爾其實差唔多
開場拉優貝爾 等等等等等 等到有鳳凰/計算機
再otk你
咁當然 我本人對優貝爾係零反感 因為你熟左其實都幾易打 未去到啲惡害deck錦乞人憎
應該咁講 分佢黑唔黑人憎

即係有d deck你見到係會即刻執deck搵第2個打

黑人憎deck例如dna尖兵 以前d傳統level b重力網消血 你可以叫呢d"自閉"

但有d唔係"自閉"嘅都好撚黑人憎 咩遺式/發條呢d頭turn可以搞到你0 hand 我見過人實卡打 一見到對面開儀水鏡 執deck坐去隔離檯打

所以好難話分邊d係自閉 因為根本好難去定義 分佢黑唔黑撚人憎就得
有時候
抽水唔係咁抽
龍破壞你唔撚打過去點撚樣扣血?
冇得直接攻擊喎
知唔知咩叫自閉?
唔撚柒打人永遠被動自閉
當然 主動有嘅 主動送隻熔岩魔神俾人囉
理性討論嘅話 yubel/亞馬迅劍士都係主動撞過去 可以永遠企係道唔郁 算唔算自閉 當然條件無dna尖兵咁簡單 但你話技術 兩個都係無

真正技術除左做step 仲有變化 2速開技時點 砌deck 等等等等
全自動波deck都可以話無乜技術 (森羅)

所以分黑唔黑人憎deck就得
dna尖兵都算公認係黑人憎
就咁頭版果句已經夠 連登鼓勵搏奕論,簡單講就係個過程有來有往有交流,副牌有冇技術成分唔係個重點,但森羅點解會放左落自閉呢? 佢打開張傘菌,之後就一切交比命運,連個使用者本人都唔知會碌到咩卡落去,整爆哂你d野,特召多兩件就下一場,成個過程連個腦都唔洗用,基本上都唔洗理對面咩牌,全部同一個打法,對住幅牆都打得既,佢係近乎冇 選擇 同 應對 呢兩個過程架

有時上黎都真係想睇下有用資訊,唔係想睇人嗌交,但偏偏最近差唔多每一兩個post就有幾版野係因為自閉呢個問題係度互屌, 睇到個人都好唔舒服,唔係因為習慣左睇呢度,我諗我都一早走撚左,睇黎呢排都要開始戒下手
咁坦白講,唔討論立場對與錯

呢到風氣就係鍾意屌人自閉,你屌得人就自然預左對面會反抗,就自然會有來有往咁互屌
咁咩野耐唔耐上親黎都見到有人互屌,係好理所當然

呢樣我諗除左duel link,到到都係咁,除非你唔屌人啦
咁呢個係你咁玩啫
如果你下下都淨係等封魔/DNA 先打
我玩吸血鬼/HERO turn 2已經打爆你
就連最自閉嘅巴哈仔都識得睇情況玩
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=29618&snA=17545&bpage=2&top=5&ltype=
起碼我覺得龍破壞有技術含量囉
0hand我諗起八汰烏
但儀水鏡點解 我見dl好似麻麻哋
不過咁講 呢個係我自己嘅睇法姐
That’s why 玩咗咁耐dl
佢一出吸血鬼就即刻愛上左呢副
你肯用腦就算低過1000血 都有翻盤嘅機會
吸血鬼雖然話葛蕾絲+場地用完都有炸
但唔似垃圾森羅咁 蘿蔔 戀人 特召大怪 一兩round就起晒壇
點解咁推薦吸血鬼
因為技術含量高
特召完嘅狗蝙蝠離場就除外所以冇得再特召
成副deck基本上泛用魔陷得3-4張
點樣係少魔陷嘅情況下保到2-3怪企場
呢啲先係有挑戰性
認同
吸血鬼真心正
用龍盟打到dLV17後卡
再用吸血鬼連勝12場再打多2場升max
場場都有交流

[url]打白龍同hero多
好彩沒自閉[/url]
暗黑界技術含量其實都好高 不過唔到出街 等佢出龍神先算啦
連勝真係好鬼難
如果有得揀用腦 我會揀劍鬥暗黑界

想佢出咩好玩又有技術嘅deck...熔岩
簡單d黎講 佢頭turn搞完一大輪combo會變到咁

2700x3 2400x1/2 你0hand
抽果張唔係黑洞就下一舖 未計對面有冇魔陷保怪
發條就除左0hand仲有2卡FTK 頭turn扣你8千
仲有d永火天糊又係頭turn企4張怪 後場2張反制效果陷1張free chain炸卡陷 你果turn唔開得魔法

八汰鳥唔洗講 場有三眼仔出帝龍=贏左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞