[I/A] 遊戲王 Duel Link (67) - 繼續KC 盃

994 回覆
5 Like 1 Dislike
我指實卡放左張出黎 呢道梗係唔出得啦

btw有方法嘅 開場效引走你星塵 再用夜叉自爆炸尤貝出尤二 咁你turn就要用小標槍解 如果唔係end turn尤二發效 你星塵coun左 佢出尤三 到佢turn你都要食2500dam

不過都冇後續 之後coun左尤三炸怪效佢都係等死
用咗白龍魔導書MAX
唔識用吸血鬼Deck 用親都輸多贏少
所以最重要嗰張召喚女巫同加農砲兵咪俾k社禁咗囉
咁真係用返爆裂好過 龍盟扔幾張爆裂模式入去就出到

同埋要出成點先有得1turn召到兩隻白框出黎 現環境得龍盟做到 但龍盟出唔到流天

不過dl係時候又要出新deck 又開始玩到悶 吸血鬼算係好成功 好玩強度又唔錯 希望有多d類似

求出隻龍神比暗黑界就得
所有消血野都比k社秒禁左

快手禁埋防火龍就啱 唔想再見到

同埋放返張大火征比我拎返副熔岩出黎
我諗最少都要分2 turn 先做到
Tg圖書館唔知佢幾時出
爆裂我覺得佢唔會出囉 太惡啦
現階段嘅話

玩武神啦 真係好好玩
龍盟都比我收番埋

In吸血鬼 we trust
又係得三格出張圖書館出黎托 都冇幾機會出到第二三張同步
出張爆裂紅魔龍/奧金比你 冇星塵

武神反而我覺得悶 同埋唔齊大和同雀
同埋大和見到魔導書比人恰到變傻仔
武神真係好爽
兩張應該唔難嘅
前提佢肯出偷星蟲同快速同調

大和真係笑咗呢個 所以而家我都落咗張DNA頂一頂
同胞武神濾牌速度快到呢
30張卡2turn已經去食到得返15/16張牌
可以扔幾張天璇落去 一出黎2800攻大和 墓有龜有劍
出埋天gay就

btw慘在一張命運隻大和就唔見左 d神器係墓等生銹

btw2靈滅術師真係好好用架
一卡針兩副deck
只會愈針愈多 仲要得對手唔out得自己得
過埋kc杯尤貝爾同密碼尖兵應該都比人禁
應該唔會
mask change/闇鬼就可能會搞下

睇佢下期想推邊副deck
好玩
我覺得直接將變身同暗鬼落禁卡表既機會唔大
始終都係大包SR UR,又咁多人追3 張
可能會推D擋速攻魔法/擋額外卡組既卡
最平嘅話應該係decision guy
尤貝唔好禁快禁住
老實講齊咭我玩過幾次對戰都無玩
好無聊
但計用佢刷決鬥者既咭係最快,濾牌又快
一組deck可以刷到大量決鬥者都岩駛
假面變身限2,副deck直頭冇得落神聖小子
https://youtu.be/JTwAqkUhH7I
呢副都幾正,我自己就用融合賢者代替左一張融合

個list update左,白龍升上T1
佢其實係唔係計幾多人用就t1
先手比人打到喊
就咁睇佢個副真係打到hero咩
3決斷真係抽到完場
同埋佢呢副起碼係成個月前 ge deck list
佢中間有幾副update 嘅反而唔post
白龍落3 breaker打到決斷變弱智
我果副都有落
有落同無落差好遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞