[I/A] 遊戲王 Duel Link (67) - 繼續KC 盃

994 回覆
5 Like 1 Dislike
yes
總之”時”+選發嘅效果就有機會miss timing

應該處理效果果一刻(時)如果有其他效果行緊就會miss

“場合”+選發就唔會miss
必發唔洗講
我白龍2breaker 2超能 3咆哮 是但一個都逼佢用命運
吸血鬼 2宇旋 2二者 同樣道理
唔係啲咩個別例子
Rank/傳說 我都係頭兩日上 7成時間都係對魔書
比起命運我覺得大波波既後續先係最大問題
所以咪話佢個例子唔合理

btw 你啱 大波波+惡靈先難搞 出場又易 後續又唔會卡到時點
巴打們,我遊戲王新手上路,得六武眾deck
Kc盃上到17打後係咁比暗鬼吸血鬼雞姦
有咩好方法對抗佢地
明白巴打既意思
除左手制之外有咩卡實用轉防?
唔該晒巴打
加拿大蟲
萬能加拿大出埋月書 世界末日
月書/月讀命
正呀!
全部都好實用
等我入多小小入去試試先
謝巴打們出手相救
奈落都得 全世界都要死
所以魔書起手有大波咪t1
起手冇大波就t3
On9
落得你講個啲怪直接比人out左啦

你咁講不如直接hero啦,我用hero打佢十打九勝添,鬼唔撚知大把方法解

就算當年濕鳩森羅,我個期用開凶皇咪又屌打佢,
佢蓋左牌又點?我直接炸左佢,佢根本開唔到技
對面解到就叫有交流?
下 會唔會係你戇鳩呢
本身你無解就話冇交流姐
你用一個Step 就可以解決到嘅問題
咁對面都要決定點做㗎
事實上你要知道 魔導書唔係係T1
你拎副T1 deck 同佢比 咁hero實贏㗎
你魔導書都要識揀out 邊張 點樣拉開牌差
當你手拎住500攻打點 對面又重後排
你剩係得out 一次既機會 無得亂黎

兩個例子都冇得比 森羅見去到後期好多時都唔係擺菇 根性森羅多數都係放蘿蔔喺場上面
仲有神協 count 你怪效
當時最接近T0 既噁心情度 你兇皇行開第二邊啦

再者 命運都係拎你一張卡 你個turn做唔到啲咩
齒輪齒輪 二者吸血鬼 重陷劍鬥獸 大把deck 都可以做到呢啲效果

唔通你唔夠打又要喺度叫春 on9
你本身落breaker / 超能毁滅者 就係要呃走咗命運咋嘛
佢out 完 佢就任你魚肉啦喎
用下個腦啦屌
一嚟就喺度屌人戇鳩
仲有吹氣/宇旋/銀旋 唔好無視佢哋
明明大把卡可以針到魔導書 你唔落係你嘅事
都係果句 玩遊戲王唔係玩邊個拳頭大啲
你次次都唔理後排 就話人哋冇交流
你有冇諗過係你副牌有問題
由亞馬遜嗰陣都已經開始講緊
明明有咁多張針後排既卡出左 你唔用
喺度屌鳩人哋 冇交流
已經比優貝爾易搞好多 你淨係需要一turn處理一張牌 仲要講緊係你可以用泛卡去搞掂
你up乜 如果大把方法解又點解冇交流
咁副副加拿大分斷乜叉乜柒更加冇交流啦
要完全針對性先解到+對其他deck係完全冇用 先叫”冇交流”啫

何況交流係咩term黎 一定要大大力鬥高攻先叫交流?

人哋習慣冇腦打deck唔好怪佢
喺佢眼中遊戲王剩係得前排 冇後排
佢肯肯定重未對過重坑後排啫 唔可以怪佢
好撚正

我其實同意無交流呢個term好難理解

其實點定義交流,都係個句就算森羅,攞副凶皇已經天然剋佢,無需特別針對
記得個期KC 完左,DK轉頭解翻都係推兩副,一係hero一係凶皇

覺得凶皇要行開真係唔知邊個用得廢
Btw sorry ,其實我係真心有心撩交嗌
我淨係睇數據嘅啫
當時森羅杯全球都屌緊
接近頭10包辦晒
凶皇真係唔多覺

Btw唔好扯開話題
我上面嗰啲幫你答左先啦 on9
最中意撚狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞