安東尼搞到今時今日咁真係抵撚死

237 回覆
339 Like 61 Dislike
佢美國隊打OFFBALL 好撚屈架
唔係話無champ就抵撚死
而係佢呢個年紀跌watt跌成咁先抵撚死

咁多年嚟都無點進步過
Tmac點解唔可以入hof
大家睇下佢咁多年黎係咩隊先啦
金塊同nyk,點睇都係快樂籃球
人地都唔在乎champ,你又急d咩呢
年輕時萬花筒華麗打法,高擺高打/射術/firststep都係頂級
同tmac一樣都係球隊冇冠軍相姐
冇champ就抵撚死,大把超級球星都抵撚死啦

平行時空?
但朗尼擺齊曬冠軍
你睇下安東尼除左奧運贏過啲咩
「無論轉去咩隊,我淨係想打波。」
講左幾年啦,係今年去火箭想坐順風車姐
不過火箭又冇冠軍相
卡梅隆安東尼去年夏天被交易至雷霆,和維斯布魯克,保羅喬治組成了新的雷霆三巨頭。雖然雷霆如今還存在各式各樣的問題,但是安東尼也承諾雷霆一定進季後賽,他們的目標依然是總冠軍。

但安東尼生涯還未打過替補,如今加盟火箭後卻恐將從替補出發,安東尼今在媒體日表示:「不管需要我去做什麼來幫助這支球隊贏得總冠軍,我都願意去做,我認為這支球隊的其他球員想法也跟我一樣,不過,關於替補一事,我還沒跟任何人有過相關的談話。」

對安東尼而言,新球季的目標就是總冠軍,他說:「我要去贏得總冠軍,就是這樣,這是目前唯一真正重要的事。」
安東尼點解唔可以入hof
最慘有黑氣姐
永遠冇成就
除左進攻萬花筒,j得下就係得得分王,仲要係KD唔要
但佢仲係想JAP 入總冠軍
呢家係球場上個個已經唔係甜瓜 係肥瓜
睇左Carmelo Anthony打波幾年, 由金塊最後果年到依家
防守問題大家都知, 唔洗多講
其實佢進攻, 基本攻都有好大問題, 所以先搞到今時今日咁
1. 籃底Finishing差
呢個應該懶既問題, 冇乜點練習, 好多可以and1既進攻, 佢可能淨係draw到foul, 更多既係上左又差少少唔入, 最後搶到板再上多下, 或者射失, 有時會故將個波撞落籃框然後自己執番再上黎掩蓋個問題, LBJ咁撚勁其中一樣就係佢最後Finishing果下好, 得番少少位都上到, 快攻自然強
2. 左手差
呢個冇乜特別, 但佢左手既能力比起一般All star算弱
3. 控球差
以SF黎講算差, 人老冇左first step, 切入自然就廢, 得番jab step
4. 幫人做pick個動作好古怪
唔識點講, 但佢通常摭半個身位咁做pick, 然後就變左1on1或者轉左防守者咁射3分, 做唔到高效既進攻
5. Shot Selection 差, one on one成攻率低, first step愈黎愈慢, 自然容易左守, 去到NY最後兩年開始, 已經好少有場上到30分
打住咁多先
on9?
tmac唔係唔努力,佢係因為有傷患 重有,講實力一定高過Anthony
好似話佢兩個高中嗰陣已經係宿敵咁
而且嗰段時期係melo係一直比人睇高過lbj
不過當然入到聯盟之後就掉返轉啦
作為火箭fans我覺得佢表現ok
只係隊波唔岩佢打
冇人吹過佢勁過LBJ啦
LBJ高中人氣高度前無古人後無來者
有冇睇波嫁清 佢金塊果陣防守好撚勁
細個好鐘意佢
有佢輸左9成
冇佢贏9成
而家箭同雷都打到識飛咁
邊撚到飛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞