2018年秋季日劇討論(3)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
想問下百田夏菜子套劇有冇熟肉
億男拍俾啲有錢佬睇
香港上左?
優先場 套戲講錢嘅哲理 而唔係講佐藤健點搵返嗰3億
套旅貓日記估唔到係咁
+1 睇之前以為講隻貓點慘 主人點樣照顧佢 點知係調返轉
窮撚學咩人講哲理
其實3億 yen 都係2000萬港紙左右
同富豪生活爭好遠
日本人二千萬幾咪好多錢
成日睇日劇講一百萬円都好似天文數字咁
都係七萬港紙
我以為係貓眼看世界
點知唔係
有冇人會睇那些年日版
反而覺得佢要隔咁耐先再有一套真正代表作
上白石萌歌仲勁過大面架純
睇番佢background, 到spec其實可以繼續上位, 2字頭顛峰
可能係佢自己唔想定型, 所以唔係主演角色乜都接下, 磨練演技
可惜之後個樣搞到太殘, 可能甩拖加身體唔好, 人氣又沉, 果幾年想再做主演擔大旗都未必有咁多機會俾佢

唔係上年code blue爆番人氣出黎, 加上可能拍拖肥番, 個樣靚番好多, 呢套都未必開到俾佢做主演出到街, 呢套劇對男女主演技要求都好高, 暫時睇唔到同年代女優夠班做到, 因為你演技做到得黎又要唔介意室剛唔夠靚仔做咁多親密對手戲

剛剛天時地利夾好晒
人氣, 個樣靚番, 演技浸到成熟晒, 劇本好
真係夾好晒爆番出黎, 計番佢上面經歷, 唔算遲嘅, 只可以講啱啱好

反而怕呢套拍到咁盡, toda會唔會結婚收山姐 (touchwood la )

利申: Reverse開始先鍾意toda
要睇了
唔介意室剛唔夠靚仔

二字頭後半真係冇邊幾套有心機睇哂,由新彌海紗同reverse開始好返好多
綾野剛
大戀愛有個番宣
室剛自己講過話有次拍戲導演想加kiss戲, 佢話ok, 但女對手say no, 好明顯嫌棄佢啦, 其實都幾hurt
以前或者會
而家彈起晒又出晒名成班FD
邊有女會咁傻豬做臭自己個朵
咁都要toda呢套肯拍佢, 佢先爆到姐
我仲記得呢套未出街前, 大6百度同呢度個個都唔睇好佢, 話佢搞笑, 美女野獸組合, 冇說服力
室剛都好過上季單車佬啦
咁你又唔好講到佢無呢套就係垃圾先得架
本身都係一線既男配角黎 係呢套開拓埋愛情果邊既戲路姐
呢一兩年出晒名同成班大牌靚仔演員FD 邊有人重夠膽玩佢
唔係話佢垃圾
你都講冇呢套佢一定唔會有機會拍到其他劇種
因為佢係搞笑嘅

所以佢爆到, 真係因為toda唔介意同佢一齊拍
可能比著第2個女主已要求換個男主先肯接
重版出來已經證明左自己係全能到仆街
慣咗做諧星,俾人低估哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞