[I/A]為了誰的鍊金術士[22]囡囡梗係要大波

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
新手只玩日版應該會好亂
雙修住先啦
唔好玩最好 呢隻垃圾驚完全唔friendly
多25%物攻都算係咁
呢句真, 好難玩
咁情況
d系統好複雜?
複雜之外仲好多關卡
新手再x100
但auto都過到
反而隻風水癲撚左,走去+1 move
雜雜哋
升角色已經好煩 一隻角抽返嚟default得60LV
但係隻角要有用起碼要75/85 依家玩埋開眼又要R多一百幾十塊碎
啲屬性角色碎要喺不同渠道好辛苦左R右R先有幾百甩
好在有大部份勁角都有得刷碎(每日限刷三幾甩)
但升一隻角已經冇三四百粒
由75慢慢農到85條路都夠漫長

升完隻角個lv上限先係啱啱開始
又要升個職lv 又要升隻人lv
啲升職需求品又要幾廿百個唔同關慢慢農返嚟
農完玩2轉職又要買證 買完證2轉ec又要重頭打過哂啲裝備品
每隻角又有三個職
三個職都咁樣輪迴一次再升到max先叫完全升完一隻角色嘅職

到呢個時候你隻角先可以用嚟打難少少嘅關
入場前揀武器防具砌被動技
啲武器防具幾十款 入手方法又幾百樣

最後每個屬都要有一隊standard
一隊基本上入4隻 但係又有啲關限法師限戰士乜乜物物
所以最好練戰士法師各升返兩三隻有得刷碎嘅做carry
然後每個職又要練啲support 奇術師(加速) 博士(防異常狀態) 跳舞(敵人DEBUFF)乜乜物物
保守估計每個屬最少要練8隻角先成型

我由開SER到依家都未練完(不過我都係最近先認真玩)
真係痴撚線公司
等活動最好
依家可以開住局先 留石
我睇字已經覺得好辛苦
真係想玩建議買人地棄坑d ac
自己由零開始真係好難玩
我放棄了 仲想搵隻驚玩下
要由零開始玩到勁 真係半年走唔甩
最好入坑時期應該係巨人個時 兵長勁到仆街
真係唔好玩 玩FGO 玩GBF個D仲好
FGO 玩1個月就成型 可以打活動 高難關
呢隻驚起碼無半年都唔會變勁
EX極 起碼1年都未必夠打
如果你真係捱到去後面開始打到EX/EX極
甚至再難啲嗰啲塔頂
呢隻驚先會開始好玩
唔係平時都係鳩farm

我都係最近先夠打 開返啲舊EVENT EX極嚟清
cls
GBF冇玩唔評論

叫人玩FGO真係cls

利申 玩緊
點解癡線
利申 玩緊
兩隻都有玩但係唔會推人入火坑
我仲有玩緊嘅應該得白貓同彈珠算易上手
其它真係隻隻都農/課/難/悶
過黎玩碧藍航線啦
唔洗啦
碧藍我睇書仔就夠了
白貓同彈珠我都係中到新野咪玩一下咁,玩唔耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞