[9 year-olds] PewDiePie 集中討論 #1 Subscribe to PewDiePie!

1001 回覆
203 Like 16 Dislike
佢係第一批嘅youtuber始祖
由gamer到而家都毋忘初衷
仍然保留難得嘅純真同熱情
仍然熱愛acg文化
結埋婚都仍然冇放棄呢一個自己,動漫遊戲同網絡文化
近期先upload左ps4隻android game直播
而家都keep住每日upload一段片
其實要咁有恆心去做真係要好有heart
全職youtuber要自己諗稿,自拍自自導自演,仲要自剪一日內做晒所有後期,仲要有時間親身兼顧所有頻道嘅粉絲留言,仲要比回應,真係要識影分身先做到
佢幾年前先比歐美啲毒媒圍攻擺上枱話佢又唔尊重女性又攻擊咩宗教又渲染咩不良價值觀云云
捱過左,到今日仍然屹立不倒,真係好犀利
即使到而家都有唔少網媒借佢之名黎呃hitrate
我都係今年年中先接觸pews

BUT CAN YOU DO THIS
外國毒媒 YouTube
pewdiepie已經唔止一次屌7過YouTube 但YouTube堅持唔撚改 成堆viners宜家變晒youtubers係度荼毒觀眾
唔係好明點解paul brothers咁on9都仲咁多人睇
佢唔係有請人拍同剪咩
brad?
仲有Brad 2 (Sive)
Brad 2之前好似有Michael "Romanian"?
係 之前仲有個Michael
咪就係拍 Scare Pewdiepie Season 2嗰排
嗰排日日都追birdabo 好好睇好似同佢經歷左幾日咁
見到Pewds最後頂唔順要取消birdabo好心酸
後尾仲要比WSJ追擊搞到已經拍好既Season 2取消真係屌你老母
果輪日日都要拍Scare Pewdiepie 2,又要每日整段Vlog
睇住佢做到就嚟崩潰
個陣birdabo佢話唔拍 之後最尾燒左件衫再加埋段音樂真係滴左幾滴眼淚
利申定係9 yrs old
認真果震睇到尾果幾集的確無頭幾集好笑
佢話唔拍果集真係睇得出佢自己都好失望
後黎佢都話呢個月係好辛苦 依家連佢辛苦完既成果都無左唉
身邊冇咩人睇好想傾人講吓啲memes都唔得
自剪?
想知佢條女做咩
到底有幾想我貼

個Gap近咗,宜家差52萬
因為人地用s__ b__
一下多9000人 點玩
留名
啱呀 今日個gap又細左喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞