[9 year-olds] PewDiePie 集中討論 #1 Subscribe to PewDiePie!

1001 回覆
203 Like 16 Dislike
已經籌到150k
快到
我反而覺得講nigga先係冇藉口
Death to all jews佢係想睇吓啲人為咗少少錢係咪咩order都接
有冇人想夾 nothing personal嘅long sleeve?
nazi、種族屠殺既野其實真係唔可以拎黎玩拎黎試
個班黑人明顯係唔識英文 亦都唔知自己表達緊咩訊息
佢地收雞碎咁多錢都係為生計
而pew無論為咩原因都好 唔應該trick班人做咁既野

中介仆街就固然之 但pew本身咁做就係大錯特錯
我覺得果時佢仲未成熟je 果時多人sub又多人睇 就想諗多d特別topic黎吸引人睇,點知玩過火
廿幾歲人未成熟
其實西方對呢樣野好敏感 就算細路都會知唔可以拎黎玩

如果係為views為noise而咁做 其實真係同logan Paul無分別
佢自己都唔知佢哋真係會咁做
的確,佢係要預咗有咁嘅情況出現
但係話佢trick佢哋咁做又好似over咗
而nazi, racist jokes係可以,我認為任何嘢都可以用嚟開玩笑,但係純粹為咗引起仇恨同為咗傷害他人嘅話就真係唔可以容忍,但係喺嗰次嘅情況佢唔係故意傷害人,只可以話佢太衝動
Logan 都係二十幾,你諗下香港d廿幾歲男仔仲係鳩鳩下就知 唔跌過唔知痛
的確 佢唔係trick 佢地咁做
佢係pay 佢地黎咁做 其實仲仆街

咁講啦 個件事上佢無論立心、定行動本身都係錯
所以無乜好幫口 當然班9years old可以選擇原諒佢體諒佢
但我個人就真係極反感佢咁做
我尊重你嘅意見
所以都幾諷刺
pew多次地提到logan既fan base有幾young 所以話logan唔應該咁鳩黎教壞細路
但佢自己班bro army其實都好多細路、青少年
所以依家做好左架啦我覺得,果段時間佢係仆街既,但有邊個未仆街過丫
咁都要睇佢pay嘅出發點係為咩姐
佢自己都有講成件事嘅目的係睇下fiverr呢個網有幾荒謬
5蚊美金就可以驅使到啲人做到啲咩野
唔好話班人唔識英文定英文差
佢地做用fiverr做咁多生意 英文衰極有個譜
佢本身都冇預佢地會做 因為其實有好多fiverr嘅人都reject佢嘅order
唔係話佢冇錯 但佢都有道歉 只係媒體不斷放大
你亦都可以選擇唔原諒佢
但都想你搞清楚件事先
可能你都睇漏左佢都有笑返自己fan base一樣都係咁多細路
其實我係清楚件事
如果你無睇漏 你應該會知佢自己都講過
係呢件事上好多bro army仲幫佢defend 佢雖然感激但都明確知係自己做錯 唔想班bro幫佢辯解d乜
所以我覺得可以原諒佢、體諒佢、信佢會改 但真係唔應該係呢件事上幫佢開脫、減輕罪名

btw 班中介識英文就一定 我講緊唔識既係個班黑人
我意思係佢明知自己fan base都係多細路 但仲做咁既野
我都知媒體係咁搞鳩佢 例如斷章取義話佢自認係nazi
或者cap佢做納粹禮姿勢黎做新聞

但death to all jews呢單佢係抵屌 nigga就
唔覺得佢冇錯 但唔覺得係十惡不赦
唔覺得要記足十年
佢係錯 其他bro defend係話佢冇錯到 呢樣我唔認同嘅
你問我嘅 我唔認為佢fiverr呢單野真係咁嚴重
即係如果你話佢本身你racist 俾錢叫人講啲咁嘅野
呢樣係罪無可恕
但佢個目的根本唔係咁 班人做嘅野都出乎佢意料之外
但wsj等各大媒體就用呢個結果去描述佢係racist
咁大部份冇睇過佢啲片嘅人就插佢racist
咁佢罪名係咪同其他racist嘅人一樣呢
大家主要defend佢呢一點姐 鄧佢唔抵
媒體只係搵位做佢 而家做慈善野就隻字不提

當然你可以繼續對佢反感
但我會選擇去欣賞佢之後用返佢咁大嘅影響力做啲真係有意義嘅野

同埋班印度人係自己youtube channel 佢地係識英文
可能只係佢地唔知呢個話題係咁敏感
我都唔覺係十惡不赦 而且都唔係反感佢個人
其實我唔係佢hater 我到而家都仲有睇佢既片

立意唔在種族仇恨 都唔等於你做出黎就無咁衰
我都可以話我唔歧視黑人 但想做實驗試下叫佢地做nigga會有咩反應
其實照樣都係會俾人打柒

個班黑人唔係本身住非州 然後有班當地華人做中介咩
搞錯左 係Indian
咁佢地應該真係知點解 仲要笑到好creepy
我睇你留言我以為你好憎佢
試下開團夾tsuki
只求去到175USD免運費
買唔起tsuki,冇記錯係咪成成舊水美金一件
頸巾18USD 唔算貴
兩對襪仔 12USD
https://tsuki.market/collections/why-are-you-sad
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞