CA/ACO現職與2018招聘 - 呢份工係做咩架?(40)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
私人工做做下可以炒你,
一到40歲就難搵工
岩呀......
第一批ACO Offer都未出,唔洗咁絕望喎
冇錯...
有咩事第一個抄D 年資高既
講係認,但通街都係大學生加會考過晒要求,點解要揀你?

真係有心做晨早自己讀毅進啦
封信寫明on or before 19-Nov要fax返比GGO, note1備註寫明please indicate your earliest availability by filling in a date on or before 14-Dec-2018. 照佢意思, 即係要求你填RD日期係14-DEC或之前, 佢岩岩打黎都講得好清楚, 遲過呢一日要寫解釋同埋提供證明比主任批, 我覺得而家一係即刻遲職, 以免蝕2星期代通知金(雙糧可能冇左), 一係照樣月底先辭職, 做到12月底, 博佢冇咁快通知training.
前題係夠錢
宜家都唔遲既,有料可以一take pass
實際應該真係得毅進當
毅進個認可會高過FD咩
又唔係呀
如果你係PROFESSIONAL GRADE
做唔做GOV 都可以移民
但係知唔知移民要幾$
同幾耐....
最少10年...都7-800K....
毅進政府自已開,點會唔認,fd 係ive開,認受性一向低 ,不過呢幾年承認左
自己Google 啦
如果佢心態係想升 要走位都要走嫁喇 有d office 無 career posting 點都要郁 ,有d 就 郁下section 搞掂,可能升都升得返同 office
ive 開的連其他院校都未認,仲講搵政府工,你梗係想比魔巴屌頂啦
加油啦....
訓覺巴,我做到就快死啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞