CA/ACO現職與2018招聘 - 呢份工係做咩架?(40)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
呢位考生,你入到政府,一定要搵哂d大學生ACO CA,大大聲恥笑佢地。因為你做緊既野,佢地比你用多4年時間同幾十萬學費換返黎!
多謝魔巴
咁ASSO 果D呢
咁就笑得細聲d,例如陰陰咀笑。
st spring
分享下 其實當同朋友傾計咁 自然d就無咁緊張 btw 最重要都係準備好
魔語錄又再增兩筆
屌 原來hd唔包數
我dse就剩係肥左數
咁後門狗degree包唔包數?
係咪應該去重考好啲
其實成個流程要幾耐? 報名到skill test都隔左咁多個月
Btw 聽日skill test有咩要注意
Word 同excel有無合格線 好似打字咁
你重新投胎做人就最好啦!
Skill test 我打字打曬 word excel 都做到90%以上 唔知完整度影唔影響in快慢
呢位考生,知唔知你講緊乜?依家全世界都已經interview緊,你仲係度ST?

你聽日ST今日先黎問有咩野要注意?就憑你咁既態度,已經反映出你完全唔重視今次既考核,試問一個咁既考生,仲有咩資格成為人民公僕?

你問既問題完全冇回答既價值呀!
依家日日都百幾個去考st 起碼仲有兩三個月先完
岩岩聽到 中文錯5個 英文錯8個 就當唔合格
Excel word 唔知道住
快到
巴打day1申請?
quit 左再入 你interview果陣 要比到好大理由等eo 有信心 第日你唔會又走

我識一個14年入aco 未做夠3年 轉左職 升左2a3o 但做唔掂 quit左

依加最後係某部門仲係做緊n 仔文職 (唔知佢16年 有冇再考過喇 , 正常應該會考返 但入唔到lo )
Day 1 夜晚申請 by web
好提子 祝你派到好位

lunch time結束 繼續in spring
佢又唔叫add , 佢係 直頭轉過份工 ,但未過bar 無後路姐

但佢16年有冇再考過aco 我就唔知喇

可能佢覺得自己有能力再考過第2份2a3o 睇唔上aco 都未定呢

(但如果係呢個case 就唔會做返 n 仔 14k 文職 )
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞