旺角開眼鏡店 身為視光師 鏡架鏡片眼鏡事情你問我答(4)

1001 回覆
17 Like 38 Dislike
想知道hoya防藍光 個coating係咪反而仲弱過無防藍光?

巴打有冇折
啲手造架同非手造架有咩唔同?
想知道hoya防藍光 個coating係咪反而仲弱過無防藍光?

點解咁講

點解咁講

我爬過下文 又搵過google 大神
見大家既評價大都話除非長時間對電腦工作如果唔係唔好考慮 話coating 唔夠普通鏡durable 冇咁耐用
如果係巴打你推個隻東海會唔會好d?
小弟用眼鏡極粗、但見巴打強力推介藍光眼、而且工作都有一半時間對電腦、想問500度近視,200散光、唔洗薄嘅膠框眼鏡預幾錢左右?
$600左右配唔配到? 先謝過專業的視光師🙏🏻🙏🏻🙏🏻
小弟用眼鏡極粗、但見巴打強力推介藍光眼、而且工作都有一半時間對電腦、想問500度近視,200散光、唔洗薄嘅膠框眼鏡預幾錢左右?
$600左右配唔配到? 先謝過專業的視光師🙏🏻🙏🏻🙏🏻

本地個種藍光鏡都做到呢個價

巴打有冇折

點解咁講

見大家既評價大都話除非長時間對電腦工作如果唔係唔好考慮 話coating 唔夠普通鏡durable 冇咁耐用

求解答 如果ok星期六殺上top搵你配
點解咁講

東海係以醫療作用作賣點的日本廠

幾有名的
巴打我想請問下呢啱啱配左tokai 1.76 帶咗幾日嘅感覺個內則internal reflection好勁(好似係) 以前用開1.74 係唔係因為1.76嘅關係先咁勁

過嚟望下係咪個fitting

巴打你通常星期六日邊日喺旺角 咩鐘數會喺舖頭
費事你個視光師又話我係自己心入面凝住
巴打我想請問下呢啱啱配左tokai 1.76 帶咗幾日嘅感覺個內則internal reflection好勁(好似係) 以前用開1.74 係唔係因為1.76嘅關係先咁勁

過嚟望下係咪個fitting

巴打你通常星期六日邊日喺旺角 咩鐘數會喺舖頭
費事你個視光師又話我係自己心入面凝住

今個禮拜六在啊
點解咁講

個唔戴眼鏡既短髮姐話Tokai 係直接用防藍光物料唔係coat上去
唔會甩
巴打聽晚會唔會係旺角鋪?

個唔戴眼鏡既短髮姐話Tokai 係直接用防藍光物料唔係coat上去
唔會甩

基本上係革命性技術

比同類產品更白
POLYU驗眼要等到1月
所以BOOK左下星期去寶血算
其實驗既野有無咩唔同? 我主要係想驗度數配鏡片同埋CHECK下隻眼會唔會有咩事但我唔覺

仲有係睇完呢篇之後唔敢係寶血到配埋鏡 驚個框奶野
https://www.review33.com/discuss/index.php?topic=78151116202844
同埋對有咩鏡片揀同分別都唔係咁清楚 所以想抽個時間上黎打搞下
唔知旺角邊到咩名開幾點
其實驗既野有無咩唔同? 我主要係想驗度數配鏡片同埋CHECK下隻眼會唔會有咩事但我唔覺

https://www.review33.com/discuss/index.php?topic=78151116202844
同埋對有咩鏡片揀同分別都唔係咁清楚 所以想抽個時間上黎打搞下
唔知旺角邊到咩名開幾點

去盲人輔導會啦
有度數既太陽偏光鏡係咪好貴

唔知旺角邊到咩名開幾點

去盲人輔導會啦

唔明

唔知旺角邊到咩名開幾點

去盲人輔導會啦

唔明

想詳細檢查 平靚正 盲人輔導會

否則 poly u clinic

Polyvision 都ok

但已變成私人機構
去盲人輔導會啦

唔明

但已變成私人機構

polyvision大概幾錢 搵唔到

寶血好水皮 ?
唔明

但已變成私人機構

寶血好水皮 ?

我冇講過

但好似無咩巴打討論check眼睛健康既

但已變成私人機構

寶血好水皮 ?

我冇講過

咁照去寶血啦 已經book左
都係屎忽痕check下姐
巴打,近視50,散光50,需唔需要帶眼鏡?另外想問散光係咪只能防止惡化,無得回頭?

寶血好水皮 ?

我冇講過

咁照去寶血啦 已經book左
都係屎忽痕check下姐

因為聽講淨係驗度數
巴打,近視50,散光50,需唔需要帶眼鏡?另外想問散光係咪只能防止惡化,無得回頭?

都係睇你個視力水平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞