寵物店唔同家貓沖涼😡

9 回覆
1 Like 0 Dislike
諗住間野係屋企附近唔洗去咁遠幫兩隻貓沖涼,入到去問佢就問我咩貓一聽到家貓就話唔會幫家貓沖涼 ,我屌你呀家貓唔係貓呀,英短波絲先係貓呀

各位如果自己幫貓沖涼得唔得? 要買咩野沖 因為佢地係人地鋪頭貓
沖之前剪哂指甲先,然後搵兩粒藥房棉花球塞佢對耳,防入水。

用個籠困住佢,花灑幫佢沖,落沖涼液嗰陣先開頂蓋卒佢,卒完閂返,咁就唔驚抓到你

記得唔好沖埋佢個頭,頸以下位置就全部沖得
沖完用毛巾包住佢,再用風筒暖風吹。

用個籠困住佢,花灑幫佢沖,落沖涼液嗰陣先開頂蓋卒佢,卒完閂返,咁就唔驚抓到你

寵物用品店買沖涼液,最好買防過敏嗰啲,問店員啦。
好似同bb 沖涼咁

Thx
不過係成年貓黎同埋我無籠 用頸繩得唔得?
呢兩隻性格好乖希望唔會抓我

Thx

幾乖嘅貓見到水都好大機會痴線⋯⋯
你住邊頭?近嘅話借個籠畀你都得

Thx

幾乖嘅貓見到水都好大機會痴線⋯⋯
你住邊頭?近嘅話借個籠畀你都得

頸繩冇用,佢會掂到你
你要預左你同佢一齊沖咁制 建議搵多個人幫手 我果時扭走個花灑頭淨係用水喉淋佢 咁樣d聲應該冇咁恐怖 但佢好驚風筒 一開出哂抓 最後用好多毛巾抺到七成乾就由佢自己lam 另外如果你會幫佢地滴蚤既就滴前後三日都唔可以沖(唔sure exactly幾多日 你可以再問)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞