(法律)係新鴻基啲商場推爆玻璃門 要賠萬九

1001 回覆
53 Like 762 Dislike
你簽左野係without prejudice定點

仲有focus 返件事本身

度門點解爆

度門有冇防快推既措施,例如個門架同有冇門卒

佢地告你你有權問佢拎證據例如cctv

問返佢地有冇相類似事件發生過

門安裝日期同最近維修記錄

門本身設計有冇問題

你自己有冇受傷

你自己當時係咩情況,例如工作?

圖已cap
巴打分析得好詳細
謝謝你呀
唔怕柒就告佢班仆街 香港樓價鋪租咁貴就係因為佢地

輸左俾堂費 我應該會破產

萬九都咁頭痕 睇你都冇乜產嫁啦

所以算撚數啦 爛命一條

支持你對抗大財團

其實報左產 又本身住屋企既 可以話要交租比老豆老母
扣埋啲日常洗費 其實都唔洗點還
4年又一條好漢
其實冇乜野輸
算喇樓主同連登仔講討論d唔關個case重點問題既事
我問左好多野都唔答我

利申責任險做過哂理賠同核保保險狗

樓主睇返上面呢位巴打問個d野答啦 我都見佢問d野幾有文有路 似係做過有關既野
但簽左野都幾難搞,簽得就姐係認左你做

照講話比物管警察圍 受壓而簽
同埋簽個份只係警方份和解同意? 有簽同意賠償?

佢個情況比較煩,警察應該係將事情經過寫落去叫你確認,無問題就簽名。但入面包含左「樓主唔小心推爆左」同「走左一個鐘之後再返黎認」,呢2點對樓主好不利。樓主首先要搵方法推翻呢段statement,如果唔係比邊個睇段野都一定覺得你錯

我仲要冇問佢攞copy
因為仲要係個客戶服務中心隔離
我真係好驚 勁多人望住
民事案就係人善俾人欺
你 on99 咁實俾人屈
所有野都要問過律師

有冇相熟介紹?

問意見就搵區議員個啲

求其搵個律師問意見 分分秒秒都係錢

民政署個啲有排排 法援應該冇咁快批

check左過唔過資產先

冇草錢
基層
建議樓主訓個覺先再搞 香港都成6點
有冇相熟介紹?

問意見就搵區議員個啲

求其搵個律師問意見 分分秒秒都係錢

民政署個啲有排排 法援應該冇咁快批

check左過唔過資產先

冇草錢
基層

你真係唔想賠就搞大件事啦
最壞打算都係賠萬九
上庭打官司另計
快開道門有咩問題?你諗返你個動作正唔正常先?

你個動作似唔似係為左整爛道門?

如果唔係,商場班保安狗都幾撚惡,道門冇dup親你佢地已經要還神,而家仲想屈返筆

我覺得先搵區議員幫手去同商場傾會好啲,易啲解決件事。唔掂先搵律師+傳媒數臭佢老母西。

btw,認住邊幾個保安特別臭串/兇狠,記低名,之後搵人集體投訴,慢慢玩到佢工都冇。

啟勝物業管理公司
姓丘, 佢話佢係主管

我係捉住個門把 一推 推到盡 撞到門stop

如果唔係,商場班保安狗都幾撚惡,道門冇dup親你佢地已經要還神,而家仲想屈返筆

我覺得先搵區議員幫手去同商場傾會好啲,易啲解決件事。唔掂先搵律師+傳媒數臭佢老母西。

btw,認住邊幾個保安特別臭串/兇狠,記低名,之後搵人集體投訴,慢慢玩到佢工都冇。

想睇cctv應該要報警

謝謝你 我試下
成件事最on9就係你爆玻璃後即時走
唔走既話 依家就係新鴻基賠錢比你啦
乜商場爆玻璃門都要報警?
有無物管jj解釋下
睇返cctv道門唔係有人拎野打爆 無啦啦推完爆左都要報警?

話好驚有冇得拗?
又有哂cctv

實有架睇你有無牙力,樓上有ching想知你簽果段野有無寫明雙方要私下和解

警察log book寫明會私下回解
試搵區議員先
目的係唔洗賠就得,籌碼係數臭佢老味。傾掂數就玩鳩班狗安。
sorry好努力覆緊
唔該哂咁多位意見
高登有愛呀
sorry好努力覆緊
唔該哂咁多位意見
高登有愛呀

連登呀

即場插水要入醫院
成個故事唔同哂

駛咩走

我蠢
講真無人知你推門個下係點
你實話自己只係普通咁推
但點解人人推唔爆你推爆左
唔係話質疑樓主
但呢d point都係重點黎
但純粹推門的話 刑事毀壞絕對唔入 放心

我都明
我係單手 右手推門
個身好似貼住道門咁推
右手一開開哂 推到盡撞到門stop
下一秒就已經 d人已經望住哂我
去左扶手梯中間先望轉頭
但近視哂都望唔到…
留定個靚名睇事後發展
如果你係正常合理咁推度玻璃門
刑事毀壞 ???
靠嚇咩?

遇到呢到野, 梗係 call 東方蘋果 再加 議員 同 律師
唔好 on99 再簽任何野, 唔好再承諾任何野

佢地有電話, 就錄佢音
係推得快 又推到盡嘅 好似係

當時佢仲話要我俾$2500 接金 再簽張賠償同意書先俾走
簽左 你唔講都唔記得
但係俾幾個警察夾住 嚇到仆街咁簽

你推得大力唔代表你錯

你有無助跑然後一拳打埋去先 ?
你有無重重複複推幾次, 或者用埋工具先 ?
有意圖爆門, 先有機會係告刑事毀壞

你張賠償同意書有無 copy?
照講話比物管警察圍 受壓而簽
同埋簽個份只係警方份和解同意? 有簽同意賠償?

佢個情況比較煩,警察應該係將事情經過寫落去叫你確認,無問題就簽名。但入面包含左「樓主唔小心推爆左」同「走左一個鐘之後再返黎認」,呢2點對樓主好不利。樓主首先要搵方法推翻呢段statement,如果唔係比邊個睇段野都一定覺得你錯

Statement 睇下有冇落without prejudice
想私下和解有落既話就唔可以拎上court

用中文寫
有寫私下和解

話好驚有冇得拗?
又有哂cctv

講咩都冇用 依度又冇人係律師
搵左區議員幫手先啦 仲有報上apple daily

謝謝你呀 聽日會去揾佢地

Statement 睇下有冇落without prejudice
想私下和解有落既話就唔可以拎上court

用中文寫
有寫私下和解

exact wording 係點 ?
律師/區議員都幫唔撚到

因為事主曾經係離開過現場成粒鐘

所以咩心理呀 傷痛呀肯定屈唔到賠償

首先樓主走撚左就咪撚返去啦傻閪

人地商場買晒保險 真係報完警就通緝你咩

警方備完案咪又係當冇回事

呢家你又返去自首 都唔知你做乜撚野

錢就賠撚緊嫁喇 上堂打官司輸撚埋就唔止萬九

人地大財團 大把律師團 仲要你事後離開過現場

你係個官會幫大財團定你個弱智仔?

啟勝物業管理公司
姓丘, 佢話佢係主管

我係捉住個門把 一推 推到盡 撞到門stop

我屋企樓下個商場,班小學生放學就會衝埋對門,推撚到對門180度開住都未爛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞