(法律)係新鴻基啲商場推爆玻璃門 要賠萬九

1001 回覆
53 Like 762 Dislike
但簽左野都幾難搞,簽得就姐係認左你做

話好驚有冇得拗?
又有哂cctv

有,用簽名嘅時候係Under duress
首先個保安有無同你講咩,誤導你簽名
你之前要求睇CCTV,佢又唔畀睇,只係搵幾個保安不停強迫你認,個手段令一個正常人都覺得驚
係推得快 又推到盡嘅 好似係

當時佢仲話要我俾$2500 接金 再簽張賠償同意書先俾走
簽左 你唔講都唔記得
但係俾幾個警察夾住 嚇到仆街咁簽

簽左姐係承認個責任係你度
講真佢度門爆左suppose 應該係你報警話受傷
不過我明白當時第一下一定覺得自己做錯野
加上咁撚多人你又會驚

果日係星期日
爆完之後全場静哂…
我當時承認左話賠 但當時話一萬左右
又話有得講價
咪結果簽左

佢比你簽份野有冇寫without prejudice?
律師/區議員都幫唔撚到

因為事主曾經係離開過現場成粒鐘

所以咩心理呀 傷痛呀肯定屈唔到賠償

首先樓主走撚左就咪撚返去啦傻閪

人地商場買晒保險 真係報完警就通緝你咩

警方備完案咪又係當冇回事

呢家你又返去自首 都唔知你做乜撚野

錢就賠撚緊嫁喇 上堂打官司輸撚埋就唔止萬九

人地大財團 大把律師團 仲要你事後離開過現場

你係個官會幫大財團定你個弱智仔?

我都覺得搵區議員傾先好啲,主動帶上法律層面嘅話 人地就冇得唔陪你玩埋落去,人地資源>過你,你贏輸都會虛耗時間/精神,除非佢死都要你賠。

不過我覺得商場應該唔會想搞大件事,對佢地都冇so,商場會俾傳媒針、俾人屌...etc
律師/區議員都幫唔撚到

呀你唔講野會死咁 佢發生呢件事都唔想 心情已經好差 你仲落井下石?有時你覺得冇機唔代表真係冇機 不如鼓勵同支持下樓主仲好

打官司唔駛代價?

贏就慳萬九 輸就包撚晒咁多場堂費律師費

博贏就2萬 博輸就20萬 仲要贏面好低

好心你班撚屌咪推樓主去死啦

不過樓主用弱智人士呢個point去打感動能該work
又話走左去CID 落口供 再取消? 呢D都係時間證明

係爆玻璃
我嚇到走左

商場報左警 警方 落案 cid查
跟我我返返去
我話賠 啦 先cancel返單案
當 值 律 師 服 務 之 法 律 諮 詢 中 心

可 供 預 約 時 間 為 下 午 6 時 2 5 分 至 下 午 7 時 4 5 分

觀 塘 民 政 諮 詢 中 心 ( 星 期 三 )
九 龍 觀 塘 觀 塘 道 398 號
嘉 域 大 廈 地 下
電 話 : 2342 3431 ( 辦 工 時 間 )
電 話 : 2357 0685 ( 星 期 三 晚 上 非 辦 工 時 間 )

大律師公會法律義助服務計劃

計劃由香港大律師公會提供,旨在提供免費法律意見
服務由一組私人執業的大律師義務提供
可以獲大律師提供以下的服務:
大律師會以書面形式或在會面時就申請人提出的問題提供法律意見;
代表閣下出席任何容許法律代表出席的法庭或審裁處之聆訊。
在以下情況,派律師代表合資格的申請人出庭應訊:
申請人未能取得法律援助;
申請人沒有經濟能力聘請私人律師;及
申請人有充分理據進行訴訟或抗辯

港大校園免費法律諮詢計劃
(節錄自香港大學「臨床法律教育服務中心」網頁,詳情請瀏覽 http://www.law.hku.hk/cle/ )

香港大學法律學院與當值律師服務計劃合作,在港大校園提供一項免費法律諮詢計劃,旨在 (一) 為面對法律問題的大學教員、學生、或公眾人士對有關涉及香港法律的實際問題而提供初步的法律意見 (二) 透過處理真實案件,加強法律學生處理案件的經驗和技巧,及推廣義務專業服務的文化

港大校園免費法律諮詢計劃曾給予初步的法律意見的個案範圍廣泛,包括:

合約及商務法律糾紛
離婚及撫養權問題
僱傭及消費者法律權益
交通意外及工傷賠償
樓宇業權及遺產產權
誹謗
知識產權
刑事及司法覆核等等
https://www.sracp.org.hk/tc/services/cswsinfomation.html

譚文豪好似ok喎
唔該你呀巴打
算喇樓主同連登仔講討論d唔關個case重點問題既事
我問左好多野都唔答我

利申責任險做過哂理賠同核保保險狗
律師/區議員都幫唔撚到

我都覺得搵區議員傾先好啲,主動帶上法律層面嘅話 人地就冇得唔陪你玩埋落去,人地資源>過你,你贏輸都會虛耗時間/精神,除非佢死都要你賠。

不過我覺得商場應該唔會想搞大件事,對佢地都冇so,商場會俾傳媒針、俾人屌...etc

其實樓主走撚左 班高層報保險 最後雙贏

呢家樓主自首 人地想唔搞鳩你都唔得

即係當你做7仔 有人偷左包5蚊薯片

你唔想煩 又報警又同老闆交代 就自己硬食

點撚知條友自首 搞到老闆又知左

咁你唔想搞佢都變左逼住搞
冇檢查呀
當時淨係諗住快快手了左件事

物管真係極惡
蘋果會試

物業管理算唔算濕鳩

公道啲講,只可以話做得物業管理(前線)一定要濕鳩
因為好多客/住戶會逼到佢哋痴線,我見唔少俾人投訴到暈跟手上司就壓落嚟班前線就癲晒咁搵人祭旗,樓主呢單就係咁
不過我估樓主呢單係上面唔想煩,又咁啱有人自首所以先咬實

律師/區議員都幫唔撚到

呀你唔講野會死咁 佢發生呢件事都唔想 心情已經好差 你仲落井下石?有時你覺得冇機唔代表真係冇機 不如鼓勵同支持下樓主仲好

打官司唔駛代價?

用法援/小額錢債打喎
不過留名先 等睇樓主贏就贏2萬

輸就分分鐘幾十萬
但簽左野都幾難搞,簽得就姐係認左你做

照講話比物管警察圍 受壓而簽
同埋簽個份只係警方份和解同意? 有簽同意賠償?

both
警方 log book簽和解
新鴻基管理公司簽賠償
搵議員/律師搞應該就可以唔洗賠
如果搵埋蘋果/tvb 搞到好大上埋報 係有可能告返佢地轉頭 不過好大機會樓主你都會比人起底 自己諗清楚要唔要做

冇朋友 唔怕柒
起底請隨便
不過唔洗賠已經好滿足

唔怕柒就告佢班仆街 香港樓價鋪租咁貴就係因為佢地

輸左俾堂費 我應該會破產

打官司唔駛代價?

用法援/小額錢債打喎

法援班垃圾靜係識叫人認罪/求情

有撚用咩

小額咪又係要賠
http://www.choosehklawyer.org/tc/search_fl_practice_areas.asp

聽朝慢慢打 睇下佢地點講先啦
問多個意見又冇死既
萬九咪入小額.
去睇醫生話好撚驚, 再睇心理醫生證明有創傷後遺.

佢個設施係比你推, 無警告你點知推得幾深?
重有以後你推門都驚呢? 做愛回想個畫面搞到交配唔到呢?
搵埋心理醫生寫好報告屌返轉頭

心理醫生好難book好似係

臨床心理學家得唔得?
中大有得睇 幾有心 叫 Dr. Maggie Wong
上次搵佢寫report 佢諗住free多次比 叫我睇多次佢 但我見冇時間就叫佢就咁寫份report但就預差唔多二千蚊

咁貴
冇朋友 唔怕柒
起底請隨便
不過唔洗賠已經好滿足

唔怕柒就告佢班仆街 香港樓價鋪租咁貴就係因為佢地

輸左俾堂費 我應該會破產

萬九都咁頭痕 睇你都冇乜產嫁啦

所以算撚數啦 爛命一條

支持你對抗大財團
打官司唔駛代價?

用法援/小額錢債打喎

法援班垃圾靜係識叫人認罪/求情

有撚用咩

小額咪又係要賠

之前收律師信 睇過有啲律師樓有全包plan

不過貴過萬九 我諗樓主都係賠錢算數
究竟要幾大力先推得爆商場d玻璃門
你簽左野係without prejudice定點

仲有focus 返件事本身

度門點解爆

度門有冇防快推既措施,例如個門架同有冇門卒

佢地告你你有權問佢拎證據例如cctv

問返佢地有冇相類似事件發生過

門安裝日期同最近維修記錄

門本身設計有冇問題

你自己有冇受傷

你自己當時係咩情況,例如工作?

我都唔記得份野係道
淨係記得mark哂資料
又影埋身份證

跟住就收左$2500
當時啲警察都知我驚到仆街
律師/區議員都幫唔撚到

其實樓主走撚左 班高層報保險 最後雙贏

呢家樓主自首 人地想唔搞鳩你都唔得

即係當你做7仔 有人偷左包5蚊薯片

你唔想煩 又報警又同老闆交代 就自己硬食

點撚知條友自首 搞到老闆又知左

咁你唔想搞佢都變左逼住搞

其實都係,不過唔係冇得轉彎嘅,推門唔小心姐,有得拗下,唔同偷野 偷野冇得拗只能望人同情你。
萬九咪入小額.
去睇醫生話好撚驚, 再睇心理醫生證明有創傷後遺.

佢個設施係比你推, 無警告你點知推得幾深?
重有以後你推門都驚呢? 做愛回想個畫面搞到交配唔到呢?

樓主唔撚離開現場都仲有得打

推爆門走左成粒鐘先返現場

仲創你老母傷咩傻閪

屈創傷係都即場插水

而唔係離開現場

咁都打得入屈到賠償

我幫全連登既人含撚啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞