(法律)係新鴻基啲商場推爆玻璃門 要賠萬九

1001 回覆
53 Like 762 Dislike
但簽左野都幾難搞,簽得就姐係認左你做

照講話比物管警察圍 受壓而簽
同埋簽個份只係警方份和解同意? 有簽同意賠償?

佢個情況比較煩,警察應該係將事情經過寫落去叫你確認,無問題就簽名。但入面包含左「樓主唔小心推爆左」同「走左一個鐘之後再返黎認」,呢2點對樓主好不利。樓主首先要搵方法推翻呢段statement,如果唔係比邊個睇段野都一定覺得你錯

Statement 睇下有冇落without prejudice
想私下和解有落既話就唔可以拎上court

話好驚有冇得拗?
又有哂cctv
(1)任何人無合法辯解而摧毀或損壞屬於他人的財產,意圖摧毀或損壞該財產或罔顧該財產是否會被摧毀或損壞,即屬犯罪。

你正常用道門,佢自己爛左,點會告得入刑事毀壞.. 呢d野仲要係消耗品,用得耐一定會老化易爛,你只係唔好彩中果個。

佢地告你刑毀咪由佢告
晒佢自己d錢姐..
仲要告返佢民事tim呀,佢保養唔好,無比佢整親都留有心理陰影

民事告新鴻基
那有錢

不過我都好同意道門用左咁耐
點有可能冇老化
對門仲要對街
好天哂落雨林

刑事係政府告

法援幫到你
唔洗錢

話好驚有冇得拗?
又有哂cctv

講咩都冇用 依度又冇人係律師
搵左區議員幫手先啦 仲有報上apple daily
你都攰架喇 快d訓養足精神 聽日再睇下有冇人係tg搵你

謝謝你呀 聽朝仲要返工
佢今日打電話俾我報價
我驚到依家
件事其實係上個星期日發生
民政署有免費律師

唔該巴打
即刻search緊

法律諮詢中心,快D去預約定啦

謝謝你 圖已cap

話好驚有冇得拗?
又有哂cctv

實有架睇你有無牙力,樓上有ching想知你簽果段野有無寫明雙方要私下和解
你都攰架喇 快d訓養足精神 聽日再睇下有冇人係tg搵你

謝謝你呀 聽朝仲要返工
佢今日打電話俾我報價
我驚到依家
件事其實係上個星期日發生

上星期日
律師/區議員都幫唔撚到

因為事主曾經係離開過現場成粒鐘

所以咩心理呀 傷痛呀肯定屈唔到賠償

首先樓主走撚左就咪撚返去啦傻閪

人地商場買晒保險 真係報完警就通緝你咩

警方備完案咪又係當冇回事

呢家你又返去自首 都唔知你做乜撚野

錢就賠撚緊嫁喇 上堂打官司輸撚埋就唔止萬九

人地大財團 大把律師團 仲要你事後離開過現場

你係個官會幫大財團定你個弱智仔?

照講話比物管警察圍 受壓而簽
同埋簽個份只係警方份和解同意? 有簽同意賠償?

佢個情況比較煩,警察應該係將事情經過寫落去叫你確認,無問題就簽名。但入面包含左「樓主唔小心推爆左」同「走左一個鐘之後再返黎認」,呢2點對樓主好不利。樓主首先要搵方法推翻呢段statement,如果唔係比邊個睇段野都一定覺得你錯

係,真係柒在簽左份野認左,不過好在唔係正式口供,只可以作為旁證做參考,最主要都係睇個閉路電視
根本就on9
佢叫你賠緊係玩大佢 call記者 call議員 再報警送院驗傷啦
煲大件事 佢唔止蝕萬九呀 到時分分鐘賠錢比你求你唔好出聲

有排玩

聽日試下

話好驚有冇得拗?
又有哂cctv

上面搵左立法會議員 佢有埋法律諮詢
如果你係正常合理咁推度玻璃門
刑事毀壞 ???
靠嚇咩?

遇到呢到野, 梗係 call 東方蘋果 再加 議員 同 律師
唔好 on99 再簽任何野, 唔好再承諾任何野

佢地有電話, 就錄佢音

係推得快 又推到盡嘅 好似係

當時佢仲話要我俾$2500 接金 再簽張賠償同意書先俾走
簽左 你唔講都唔記得
但係俾幾個警察夾住 嚇到仆街咁簽

咁撚仆街!?!?呢個情況你要搵議員幫你
話佢地嚇到你 迫你簽

我組織下 聽日揾議員傾下
觀塘區我淨係識得一兩個

即場插水要入醫院
成個故事唔同哂

駛咩走

而家睇落輸左個勢

身無屎老撚都唔走

當買個教訓

簽左 你唔講都唔記得

話佢地嚇到你 迫你簽

我組織下 聽日揾議員傾下
觀塘區我淨係識得一兩個

頭先比左你 你聽日搵佢地
話好驚有冇得拗?
又有哂cctv

上面搵左立法會議員 佢有埋法律諮詢

有啲好full 架 打多幾間問

我早排都試過收律師信 打左幾間問 因為唔係日日都有
有啲一星期先得一次 排到2046
(1)任何人無合法辯解而摧毀或損壞屬於他人的財產,意圖摧毀或損壞該財產或罔顧該財產是否會被摧毀或損壞,即屬犯罪。

你正常用道門,佢自己爛左,點會告得入刑事毀壞.. 呢d野仲要係消耗品,用得耐一定會老化易爛,你只係唔好彩中果個。

佢地告你刑毀咪由佢告
晒佢自己d錢姐..
仲要告返佢民事tim呀,佢保養唔好,無比佢整親都留有心理陰影

民事告新鴻基
那有錢

不過我都好同意道門用左咁耐
點有可能冇老化
對門仲要對街
好天哂落雨林

刑事係政府告

門有冇老化唔係你講
問對方拎返安裝日期同維修記錄
另外門既產品資料
例如生產商
生產地點
產品設計同有關資料例如受力程度
產品有冇相關易爛記錄
最近台風後商場有冇檢查記錄及報告等等

責任問題之外再質疑佢價錢
要求睇返單據同上面講維修同安裝資料
搵議員報蘋果 搞大佢
律師/區議員都幫唔撚到

因為事主曾經係離開過現場成粒鐘

所以咩心理呀 傷痛呀肯定屈唔到賠償

首先樓主走撚左就咪撚返去啦傻閪

人地商場買晒保險 真係報完警就通緝你咩

警方備完案咪又係當冇回事

呢家你又返去自首 都唔知你做乜撚野

錢就賠撚緊嫁喇 上堂打官司輸撚埋就唔止萬九

人地大財團 大把律師團 仲要你事後離開過現場

你係個官會幫大財團定你個弱智仔?

呀你唔講野會死咁 佢發生呢件事都唔想 心情已經好差 你仲落井下石?有時你覺得冇機唔代表真係冇機 不如鼓勵同支持下樓主仲好
點解會咁驚刑事毀壞?你有心整爆?意外的話應該唔構成刑毀

利申: 9up 不過都祝你好運 轉頭去睇下爛成點先

成道門消失左
冇心整爛呀 但真係急急腳 咁推門 推到盡
下一秒已經全世界好似聽到核爆咁望哂過黎

我唔想有案底呀 因為我好驚有案底
如果你係正常合理咁推度玻璃門
刑事毀壞 ???
靠嚇咩?

遇到呢到野, 梗係 call 東方蘋果 再加 議員 同 律師
唔好 on99 再簽任何野, 唔好再承諾任何野

佢地有電話, 就錄佢音

簽左 你唔講都唔記得

話佢地嚇到你 迫你簽

真係嚇到仆街
成班連登仔都弱撚智

樓主走撚左出去成粒鐘先返現場

有乜傷都唔關商場事啦

如果事主整爛道門再插水就贏硬場官師

走撚左去仲想有得打?

輸撚埋官司起碼10幾雞埋單走唔甩

簽左 你唔講都唔記得

話佢地嚇到你 迫你簽

真係嚇到仆街

睇得出你好亂 我個comment你覆左幾次.........你快d訓啦 聽朝再睇
紙都簽左 又走左一個鐘先返
唔搵議員幫手就要硬食架啦
留TG比記者搵你 比D壓力佢都好過無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞