(法律)係新鴻基啲商場推爆玻璃門 要賠萬九

1001 回覆
53 Like 761 Dislike
民事案就係人善俾人欺
你 on99 咁實俾人屈
所有野都要問過律師
民事案有法援咩

我有認真search過
低過5萬 入小額錢債審裁處 係冇律師
但可以問意見

但刑事毀壞就要律師鳥

刑事毀壞

你問問法律意見先
無人夠你知實際情況

個保安話 cid當時都受理左
話警察俾我和解係等我好落台
除咗搵區議員,另外回想下有冇整親手要去醫院檢查(冇外傷但真係發唔到力
同埋你自己上面都有講依家見到玻璃門都有心理陰影,呢啲心身問題你唔好收埋唔講
又或者試下報蘋果,雖然好細單嘢但反正未入司法程序你可以試下,記住心身問題要講出埋
啲物管我有交過手好撚狗乜都屈,唔好怯

冇檢查呀
當時淨係諗住快快手了左件事

物管真係極惡
蘋果會試

物業管理算唔算濕鳩
點解唔開口話要睇CCTV
除非你惡意整爆
否則係你可以告返佢道門整傷你

話係私隱問題唔俾睇 除非再報警
好驚再報警又俾人告刑事毀壞

新鴻基啲保安真係好撚惡
我覺得佢好想嚇到我快d俾錢

刑毀?諗多左喇
班物管狗都唔知點同上面講,可能亂9吹
apm就啟x管理嘅(新鴻基子公司)你搵完區議員或者蘋果或者有驗傷報告之後打返件事出嚟send email去晒兩間嘢,講下當時啲人點對你,你事後有冇嚇親整親
我有認真search過
但可以問意見

但刑事毀壞就要律師鳥

刑事毀壞

你問問法律意見先
無人夠你知實際情況

咁懦弱怕事
我有認真search過
但可以問意見

但刑事毀壞就要律師鳥

刑事毀壞

你問問法律意見先
無人夠你知實際情況

緊係想你和解啦 唔洗做多樣
物業管理(或稱 房地產管理)是物業的一種增值服務,除了提供建築物內的勞務與服務,延續建築物的壽命與使用之基本需求外,亦可藉由經營與維護而增加收入,並提升不動產與土地的價值。

肯定班冚家產 屈完你19000
會有得分 or 加人工

告返佢
我有認真search過
但可以問意見

但刑事毀壞就要律師鳥

刑事毀壞

你問問法律意見先
無人夠你知實際情況

怕西咩,咁大間野報得警察邊有得話唔受理,告唔告係另一回事,唔係警察話事,係律政司話事
你快d留tg 應該會有記者睇到聯絡你
有位入大財團佢地實爭住寫
記者朋友
各路巴打
你唔揾我 我都會揾你
等我呀

細佬 tg 有咩想私低下講 同 問 就tg我
俾下意見我都得
https://t.me/AcidRainWorld
過兩關(mean , merit)

?google完都喎明

法援個網查 mean test , merit test

ok謝謝你 即查
(1)任何人無合法辯解而摧毀或損壞屬於他人的財產,意圖摧毀或損壞該財產或罔顧該財產是否會被摧毀或損壞,即屬犯罪。

你正常用道門,佢自己爛左,點會告得入刑事毀壞.. 呢d野仲要係消耗品,用得耐一定會老化易爛,你只係唔好彩中果個。

佢地告你刑毀咪由佢告
晒佢自己d錢姐..
仲要告返佢民事tim呀,佢保養唔好,無比佢整親都留有心理陰影
支持巴打告9佢
但簽左野都幾難搞,簽得就姐係認左你做
你唔敢搵人幫 就留低tg 等人搵你啦 反正大把記者上黎搵料出新聞

留左tg啦
聽日返工再打電話問下議員 律師 蘋果
聽日開始睇鐵打啦
死口話痛就得。
由佢照報驚
由佢驗傷。
玩撚到2046輸嗰個一定唔會係你
大前提要你真係咩嘢都無做過

全中,法律上商場怕過你告返你;都係前提要巴打真係咩嘢都無做過
你唔敢搵人幫 就留低tg 等人搵你啦 反正大把記者上黎搵料出新聞

留左tg啦
聽日返工再打電話問下議員 律師 蘋果

放心 我地咁多人撐你唔會有事
你都攰架喇 快d訓養足精神 聽日再睇下有冇人係tg搵你
係新鴻基旗下其中一個商場推爆左一道玻璃門 要我賠$19000
當時我急步入商場 單手捉住門把 無情力好快 一推推到盡 道門就即時碎哂
發誓 我除左推門我冇做過其他野
當時即場勁淆底走左 俾cctv影哂(我冇睇過cctv, 佢地聲稱影到我好快咁推門)
商場即時報左警

大概一個鐘之後 返去現場自首
當時雙係警察log book簽左名話"不小心導致"玻璃門碎裂, 雙方同意私下和解
如果商場再報警 告我刑事毀壞 會唔會告得入?

但新鴻基商場間管理公司 覺得道門推一推就爆 完全係我問題, 唔承認自己道門有問題, 因為咁我係要全數硬食 如果唔係佢地就會再報警
道門係咁二 大力啲推就爆會唔會太兒戲太唔安全

各位巴打 咁嘅情況我有咩可以做
目前google揾緊律師 唔知律師咩收費
有冇得拗係道門口題 真係一推到盡就爆

民政署有免費律師

唔該巴打
即刻search緊

法律諮詢中心,快D去預約定啦
如果你係正常合理咁推度玻璃門
刑事毀壞 ???
靠嚇咩?

遇到呢到野, 梗係 call 東方蘋果 再加 議員 同 律師
唔好 on99 再簽任何野, 唔好再承諾任何野

佢地有電話, 就錄佢音

係推得快 又推到盡嘅 好似係

當時佢仲話要我俾$2500 接金 再簽張賠償同意書先俾走
簽左 你唔講都唔記得
但係俾幾個警察夾住 嚇到仆街咁簽
根本就on9
佢叫你賠緊係玩大佢 call記者 call議員 再報警送院驗傷啦
煲大件事 佢唔止蝕萬九呀 到時分分鐘賠錢比你求你唔好出聲

有排玩
如果你係正常合理咁推度玻璃門
刑事毀壞 ???
靠嚇咩?

遇到呢到野, 梗係 call 東方蘋果 再加 議員 同 律師
唔好 on99 再簽任何野, 唔好再承諾任何野

佢地有電話, 就錄佢音

係推得快 又推到盡嘅 好似係

當時佢仲話要我俾$2500 接金 再簽張賠償同意書先俾走
簽左 你唔講都唔記得
但係俾幾個警察夾住 嚇到仆街咁簽

咁撚仆街!?!?呢個情況你要搵議員幫你
話佢地嚇到你 迫你簽
咁蠢ga, 緊係自己隻手輕力玻璃碎介傷少少, 見少少紅, 再跌係地, 即刻自己報警+驗傷, 一口咬定係佢門問題, (佢理虧, 咁就有可以告9佢+R賠湯藥$ 權利), 而家你出事即走, 又無傷, 佢有CCTV, 好蝕底ga 你無咩優勢

我蠢
我都係咁諗 冇咩優勢
睇下議員 蘋果有咩feedback先
點解會咁驚刑事毀壞?你有心整爆?意外的話應該唔構成刑毀

利申: 9up 不過都祝你好運 轉頭去睇下爛成點先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞