(法律)係新鴻基啲商場推爆玻璃門 要賠萬九

1001 回覆
53 Like 761 Dislike
搵蘋果,佢哋會幫到你

聽日試下whatsapp 報料問下

👍支持樓主對付惡霸
一般勝數好似幾大

不過同大公司針
議員/律師/法援唔少得

民事案有法援咩

我有認真search過
低過5萬 入小額錢債審裁處 係冇律師
但可以問意見

但刑事毀壞就要律師鳥
邊個商場

apm邊個位呀?
我覺得巴打依家反告佢一下,話自己俾佢度門整傷

東亞銀行G/F個出口
好多負評 我認我係傻仔

一急就亂啫。

爆完玻璃 全場人望住你真係好撚驚
啲目光

有事啲嘢未發生過就係咁
我覺得佢地唔會追究
放心啦
好多負評 我認我係傻仔

支持你,唔好放棄,搞到你咁驚又開po,樓主你嘅目標係要佢倒賠返19000俾你!批鬥走資派地產狗萬歲!

集氣
個保安真係好撚惡

咪資本主義奴隸囉 做新鴻狗隻狗都咁瞓身 唔講以為個商場佢有份
都係一句,抵啲保安做保安
一般勝數好似幾大

不過同大公司針
議員/律師/法援唔少得

民事案有法援咩

過兩關(mean , merit)
怕當刑毁真係on9

真 冇可能告得入 比人告 蘋果實幫你

其實我唔知和解失敗 再報警告刑事毀壞 仲告唔告得入
但當時 3個警察 + 1個保安 圍我一個
自首姐

apm邊個位呀?

東亞銀行G/F個出口

即係銀行個門定apm個門?
除咗搵區議員,另外回想下有冇整親手要去醫院檢查(冇外傷但真係發唔到力
同埋你自己上面都有講依家見到玻璃門都有心理陰影,呢啲心身問題你唔好收埋唔講
又或者試下報蘋果,雖然好細單嘢但反正未入司法程序你可以試下,記住心身問題要講出埋
啲物管我有交過手好撚狗乜都屈,唔好怯
一般勝數好似幾大

不過同大公司針
議員/律師/法援唔少得

民事案有法援咩

我有認真search過
低過5萬 入小額錢債審裁處 係冇律師
但可以問意見

但刑事毀壞就要律師鳥

刑事毀壞

你問問法律意見先
無人夠你知實際情況
一急就亂啫。

爆完玻璃 全場人望住你真係好撚驚
啲目光

有事啲嘢未發生過就係咁
我覺得佢地唔會追究
放心啦

要揾救兵問下
最後唔得 可能都要自己揾律師
怕當刑毁真係on9

真 冇可能告得入 比人告 蘋果實幫你

其實我唔知和解失敗 再報警告刑事毀壞 仲告唔告得入
但當時 3個警察 + 1個保安 圍我一個
自首姐

報蘋告 東張西望 商場驚撚過你 。。 萬9蚊對作地唔係咩錢
日日上報紙就大問題
支持你,唔好放棄,搞到你咁驚又開po,樓主你嘅目標係要佢倒賠返19000俾你!批鬥走資派地產狗萬歲!

集氣
個保安真係好撚惡

咪資本主義奴隸囉 做新鴻狗隻狗都咁瞓身 唔講以為個商場佢有份
都係一句,抵啲保安做保安

我覺得係有得升職加人工
你唔敢搵人幫 就留低tg 等人搵你啦 反正大把記者上黎搵料出新聞
如果你係正常合理咁推度玻璃門
刑事毀壞 ???
靠嚇咩?

遇到呢到野, 梗係 call 東方蘋果 再加 議員 同 律師
唔好 on99 再簽任何野, 唔好再承諾任何野

佢地有電話, 就錄佢音
一般勝數好似幾大

不過同大公司針
議員/律師/法援唔少得

民事案有法援咩

?google完都喎明
apm邊個位呀?

東亞銀行G/F個出口

apm個門
民事案有法援咩

?google完都喎明

法援個網查 mean test , merit test
東亞銀行G/F個出口

apm個門

on9架
個度門日日咁撚多人出入 唔會有自然勞損架?
我前日放工先推完去搭巴士。
巴打放心反告佢
本身你度門老化整到我 我諗住小小事算
你反告我 我唯有小事化大告返你
咁蠢ga, 緊係自己隻手輕力玻璃碎介傷少少, 見少少紅, 再跌係地, 即刻自己報警+驗傷, 一口咬定係佢門問題, (佢理虧, 咁就有可以告9佢+R賠湯藥$ 權利), 而家你出事即走, 又無傷, 佢有CCTV, 好蝕底ga 你無咩優勢

apm個門

on9架
個度門日日咁撚多人出入 唔會有自然勞損架?
我前日放工先推完去搭巴士。

duty of care
商場明知日日咁多人推門出入
有無例行檢查維修
好話唔好聽真係等緊幸運兒

但你真係on9當時竟然走開一個鐘再番去
搵議員/律師搞應該就可以唔洗賠
如果搵埋蘋果/tvb 搞到好大上埋報 係有可能告返佢地轉頭 不過好大機會樓主你都會比人起底 自己諗清楚要唔要做
除咗搵區議員,另外回想下有冇整親手要去醫院檢查(冇外傷但真係發唔到力
同埋你自己上面都有講依家見到玻璃門都有心理陰影,呢啲心身問題你唔好收埋唔講
又或者試下報蘋果,雖然好細單嘢但反正未入司法程序你可以試下,記住心身問題要講出埋
啲物管我有交過手好撚狗乜都屈,唔好怯

冇檢查呀
當時淨係諗住快快手了左件事

物管真係極惡
蘋果會試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞